SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » 15 Temmuz Zaferi Kahramanı Başkan Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda Konuştu

15 Temmuz Zaferi Kahramanı Başkan Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda Konuştu

Yayınlanma:
ABONE OL
15 Temmuz Zaferi Kahramanı Başkan Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda Konuştu

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar’da bulunan 15 Temmuz Şehitler Makamı’na ziyaret gerçekleştirdi. Anma töreni sırasında 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 15 Temmuz Hakkında Duygusal Konuşma

Cumhurbaşkanı Erdoğan, anıt önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. Erdoğan konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıldönümünde milletin darbecilere karşı verdiği destansı mücadeleyi iftiharla hatırladıklarını belirtti. Şehitlere Allah’tan rahmet dileyen Erdoğan, gazilere ise şükranlarını sundu.

Erdoğan: “Milletin Destansı Mücadelesini İftiharla Hatırlıyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm İstanbul’a selamlarımı gönderiyorum. 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. seneyi devriyesindeyiz. Milletin darbecilere karşı destan yazdığı bu tarihi günde yine tek yürek, tek bilek olarak bir aradayız. Az önce istiklal ve istikbalimiz uğrunda fedayı can eyleyen kahramanlara Fatihalarımızı gönderdik. Rabbim o gece göğüslerini kurşunlara siper ederek, şehadet şerbeti içen tüm kardeşlerimizin ruhlarını şad, mekanlarını cennet eylesin diyorum. Aynı kutlu gaye uğrunda mücadele ederken yaralanan gazilerimize bir kez daha şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz şehitleriyle birlikte vatanımıza, bayrağımıza ve istikbalimize sahip çıkarken şehit düşen tüm kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren bizim çağrımızı dahi beklemeden hainlere direnmek üzere sokaklara, meydanlara koşan herkese bugün bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

Resim: Başkan Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Anıtı’nda dua ediyor (15 Temmuz 2024)

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki Cansiparane Mücadele

Erdoğan, konuşmasının devamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yaşananları hatırlatarak, “15 Temmuz gecesi milletin iradesinin adeta şaha kalktığı, tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesi yazıldığı yerlerin en başında, hemen ileride bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geliyor. Kalkışmanın başladığı yer olan köprüde darbeci alçaklar gece boyunca sabaha kadar kan dökmeye, mazlumları katletmeye devam ettiler. Sadece köprü üzerinde ikisi polis olmak üzere toplam 34 vatan evladını şehit verdik. Darbecilerin kalleş ve vahşi yüzünü burada işledikleri cinayetlerle hep beraber gördük. Hafızamıza kazınan o sahnelerin hiçbirini unutmadık ve unutmuyoruz. Aynı şekilde milletimizin çıplak elleriyle tanklara ve silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi de büyük bir iftiharla hatırlıyoruz. İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür! Öleceksek ülkemiz ve milletimiz için adam gibi ölelim diyerek darbecilere meydan okuyan, milli irade kahramanlarını her daim şükranla anacağız” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’dan 15 Temmuz’a Yönelik Çirkin İftiralara Tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’a yönelik çirkin iftiralara da tepki göstererek, “Adını tarihe ve milletimizin kalbine altın harflerle yazdıran şehitlerimizin kahramanlıklarını dilden dile, gönülden gönüle aktararak yaşatacağız. 15 Temmuz’a oyun diyenleri, tiyatro diyenleri, utanmadan danışıklı dövüş diyenleri de kıyamete kadar affetmeyeceğiz. 15 Temmuz’a bu çirkin iftiraları atanlar; Türkiye üzerine oynanmak istenen kanlı oyunun, tezgahlanmak istenen büyük tiyatronun birer figüranlarıdır. Bu millet; istiklaline dokunan, iradesine pranga vurmaya kalkan her oyunu nasıl bozmuşsa bundan sonrada bozmaya devam edecektir. Rabbim bir daha bizleri böyle menfur girişimlerle karşı karşıya bırakmasın diyorum. Şehitlerimizi unutmadığınız, 15 Temmuz ruhunu ihya ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İnşallah bu akşam, o gece gazilikle müşerref olan bir diğer mekan olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde aziz milletimizle beraber olacağız. Birileri unutturmak için akla ziyan bahaneler üretse de biz 15 Temmuz’a tüm kalbimizle, tüm gücümüzle sahip çıkmaktan geri durmayacağız. Tekrar her birinize şükranlarımı sunuyor, aziz şehitlerimizi rahmetle yad ediyor, gazilerimizden Allah razı olsun diyorum” diye konuştu.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çanakkalede’de Kutlandı

Ayrıca; 15 Temmuz darbe girişiminin 8’inci yılı dolayısıyla, Çanakkale Valiliği himayelerinde ve Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ev sahipliğinde Şehitler Abidesi‘nde anlamlı bir anma töreni gerçekleştirildi. Törene protokol üyeleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Resim: 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Çanakkalede de Kutlandı

Anma programı, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş’ın Şehitler Abidesi’nin karşısında bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden tören, katılımcılar için duygusal anlar yaşattı.

Program, temsili şehit mezarlıklarına karanfil bırakılmasıyla devam etti. Vali Aktaş ve beraberindeki protokol üyeleri, şehitlerin anısını yaşatmak ve onlara olan minnettarlıklarını göstermek amacıyla anıtlara karanfiller bıraktı.

Törenin bir sonraki kısmı, Şehitler Abidesi’nde yer alan cami içerisinde gerçekleşti. Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Diğer taraftan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü tüm yurtta ve yurt dışındaki bir çok ülkede törenlerle anıldı.

Unutmayacağız, unutturmayacağız…

İlgili Haberler