SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » 1903 yılında gönderilen kartpostal 2024 yılında yerine ulaştı

1903 yılında gönderilen kartpostal 2024 yılında yerine ulaştı

Tam 1 asırlık gecikmenin ardından kartpostal sahibine teslim edildi! Galler'de 1903 yılında postaya verilen kartpostal, tamı tamına 121 yıl sonra adresine ulaştı... Peki kartpostalda ne yazıyordu? Neden tam 121 yıl sonra teslim edildi?

Yayınlanma:
ABONE OL
1903 yılında gönderilen kartpostal 2024 yılında yerine ulaştı

Tam 1 asırlık gecikmenin ardından kartpostal sahibine teslim edildi! Galler’de 1903 yılında postaya verilen kartpostal, tamı tamına 121 yıl sonra adresine ulaştı… Peki kartpostalda ne yazıyordu? Neden tam 121 yıl sonra teslim edildi?

Galler’in Swansea kentinde, bir asırdan fazla gecikmeyle teslim edilen bir kartpostal, hem şaşkınlık yarattı hem de tarihin tozlu sayfalarından bir hikayeyi gün yüzüne çıkardı! 1903 yılında gönderildiği belirlenen kartpostal, tam 121 yıl sonra nihayet adresine ulaştı…

Swansea Building Society’nin Cradock Caddesi üzerindeki ofisine teslim edilen bu tarihi kartpostal, şirketin personeli tarafından büyük bir merakla karşılandı. Noel döneminde gönderildiği düşünülen kartpostalın ön yüzünde, 19. yüzyıl İngiliz ressam Edwin Henry Landseer’in “The Challenge” adlı eseri bulunurken, 1901-1910 yılları arasında hüküm süren VII. Edward’ın portresinin yer aldığı yeşil bir pul bulunuyor.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
Tam 1 asırlık gecikmenin ardından kartpostal sahibine teslim edildi! Galler'de 1903 yılında postaya verilen kartpostal, tamı tamına 121 yıl sonra adresine ulaştı... Peki kartpostalda ne yazıyordu? Neden tam 121 yıl sonra teslim edildi?

Kartpostalın, Ewart adlı bir kişi tarafından Lydia Davies isimli birine hitaben yazıldığı belirlendi. Gönderildiği tarihte 16 yaşında olduğu tespit edilen Lydia, kartpostalı alması gereken kişiydi. Ancak ne yazık ki, bu gönderi Lydia’ya ulaşmak için bir yüzyıldan fazla beklemek zorunda kaldı.

galler

Sosyal medyada akrabaları aranıyor! 

Swansea Building Society’nin Pazarlama ve İletişim Sorumlusu Henry Darby, kartpostalın sahibi Lydia Davies’in izini sürmek için harekete geçti. Darby, kartpostalı sosyal medya hesapları üzerinden paylaşarak, Lydia’nın hayatta olabilecek akrabalarına ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Bu tarihi parçayı hak ettiği yere teslim etmek istediklerini ifade eden Darby, sosyal medyanın gücünden yararlanarak Lydia Davies’i tanıyan veya onunla bağlantılı birilerini bulmayı umduklarını söyledi.

West Glamorgan Arşivleri’nden Andrew Dully ise, kartpostalın gönderildiği adreste, John F. Davies adında birinin eşi Maria ve altı çocuğuyla birlikte yaşadığını belirtti. Dully, “Çocukların en büyüğü Lydia’ydı. Bu kartpostal gönderildiğinde 16 yaşındaydı” açıklamasında bulundu.

Swansea Building Society’nin ofisinde hala koruma altında tutulan bu kartpostal, bir yüzyılı aşan yolculuğunun ardından, tarihin derinliklerinden çıkan bir hatıra olarak değerini koruyor. Şimdi ise, Lydia Davies’in hikayesinin son bir parçasını birleştirebilmek için yeni bir arayış başlamış durumda.

İlgili Haberler