SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » 2024 yılında turizm geliri 2 katına çıktı

2024 yılında turizm geliri 2 katına çıktı

Son 5 yılda turizmde yaşanan patlama, sektör temsilcilerine göre uygulanan başarılı politikaların bir zaferi. Turist sayısı ve gelirler ikiye katlanarak turizmin ülke ekonomisine olan katkısı daha da büyüdü. Peki bu başarı devam edecek mi? İşte Türkiye Genç Turizmciler Derneği Başkanı Onur Sabırlıoğlu'ndan Türkiye turizmine yönelik önemli değerlendirmeler...

Yayınlanma:
ABONE OL
2024 yılında turizm geliri 2 katına çıktı

Son 5 yılda turizmde yaşanan patlama, sektör temsilcilerine göre uygulanan başarılı politikaların bir zaferi. Turist sayısı ve gelirler ikiye katlanarak turizmin ülke ekonomisine olan katkısı daha da büyüdü. Peki bu başarı devam edecek mi? İşte Türkiye Genç Turizmciler Derneği Başkanı Onur Sabırlıoğlu’ndan Türkiye turizmine yönelik önemli değerlendirmeler…

Türkiye, turizmde 81 ilini kapsayan ve yılın 12 ayı boyunca sürecek olan kapsamlı bir hedefle çalışmalarına devam ediyor. Turizm gelirleri, ülke ekonomisi için önemli bir gelir kaynağı olarak dikkat çekiyor. Türkiye Genç Turizmciler Derneği Başkanı Onur Sabırlıoğlu, yaptığı açıklamada Türkiye’de turizmde son derece hareketli bir yıl yaşandığını örneklerle açıkladı ve turizm sezonunun kasım ortasına kadar uzadığını belirtti. İşte Sabırlıoğlu’nun dikkat çeken açıklamaları…

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Son 5 yılda turizmde yaşanan patlama, sektör temsilcilerine göre uygulanan başarılı politikaların bir zaferi. Turist sayısı ve gelirler ikiye katlanarak turizmin ülke ekonomisine olan katkısı daha da büyüdü. Peki bu başarı devam edecek mi? İşte Türkiye Genç Turizmciler Derneği Başkanı Onur Sabırlıoğlu'ndan Türkiye turizmine yönelik önemli değerlendirmeler...

Turizmde Rekor Kırıldı

Sektörde yaşanan gelişmeleri değerlendiren Sabırlıoğlu, bu sene yurt dışından gelen turist sayısında ve kişi başı gecelemelerde önemli artışlar olduğunu vurguladı. Özellikle Avrupa ülkelerinden gelen turist sayısında yüzde 20 oranında artış gözlemlendiğini belirtiyor. Ağustos ayında otellerin 90-95 oranında bir doluluk olduğuna dikkat çeken Sabırlıoğlu, bu yükselişin iyi pazarlama stratejisinin olduğuna bağlıyor.

Sabırlıoğlu otellerde 30 Ağustos’ta yer bulunmadığını belirtti. Otellerin pahalı olması yönündeki açıklamaları eleştiren Sabırlıoğlu, çok pahalı algısının oluşturulması için bu açıklamaların yapıldığını belirtiyor. Türkiye turizminin önemli bir yükseliş yakaladığını belirten Sabırlıoğlu, “Son 5 yılda turizm gelirlerimiz 2 katına çıktı, turist sayısı 2 katına çıktı. 25 milyondan, 60 milyona çıkarmak ciddi bir politika ister.” ifadelerini kullandı. Ve bu başarının temelinde sürecin başarılı olarak yönetilmesi sonucu oluştuğunu söyledi.

türkiye turizm verileri

Turizmde Rota Yunanistan’a mı Dönüyor?

Son dönemlerde yerli turistlerin Yunanistan’da tatil yapmaya yönelmesine ilişkin değerlendirmede bulunan Sabırlıoğlu, şunları dile getirdi:

“Yunanistan’a gidiş var ama Yunanistan’dan da geliş var. İlk defa Yunanistan’a gidilmiyor ama sosyal medyada bir algı oldu. Bodrum’u hangi Yunan adasıyla kıyasladığımıza bakmak lazım. Samos ile Bodrum’u kıyaslarsak, Samos daha ucuz. Mikonos veya Santorini ile kıyasladığımız zaman hala gerideyiz, biz daha ucuzuz onlara göre. Onların seviyesine çıkmamız lazım.”

Gece müzeciliğinin önemine de vurgu yapan Onur Sabırlıoğlu, turizmde en büyük sıkıntının sıcak havada turistlerin gündüz dışarı çıkmaması olduğunu belirterek açıklamalarına şöyle devam etti:

“Bakanlığımız güzel bir mantık yürüttü. ‘Madem gündüz çıkartamıyorum, gece çıkartayım.’ Ben 5 kez Efes’te müzeye gece gittim. Deneyimliyoruz ve oradan da notlar alıyoruz turizmci olarak. İlk senesi olmasına rağmen günlük 10 bine yakın girişler var. Gelen turistler de gece müzeciliğini denemeye başladı. Yerli turistlerden inanılmaz bir talep var.”

Turizmcilerin 2025 Hedefleri

Sabırlıoğlu, 2025 yılının iç turizm yılı ilan edilmesi ve her yıl farklı bir bölgenin turizm destinasyonu olarak belirlenmesi gerektiğini vurguladı. 2025 yılının iç turizm yolu olmasına yönelik temennilerini dile getiren Sabırlıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile irtibatların sürdürüldüğünün altını çizdi. Çalışmaların 81 il genelini kapsadığının da altını çizdi.

İlgili Haberler