SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » 2026 Model 1000 Beygirlik Elektrikli Alfa Romeo Giulia Geliyor!

2026 Model 1000 Beygirlik Elektrikli Alfa Romeo Giulia Geliyor!

Yayınlanma:
ABONE OL
2026 Model 1000 Beygirlik Elektrikli Alfa Romeo Giulia Geliyor!

Katı atık yakıtlarından kurtulmak ve daha temiz bir çevre için otomobil yakıtlarında elektrik enerjisine yönelen dünyamızın bu yöneliminin ardında bir de katı yakıt rezervlerinin azalması yatıyor. Her ne nedenle olursa olsun bu gelişme insanlık için güzel bir adım. Sonuçta odaklanmamız gerekende bu sanırım. Hatta bu öngörüyü benimseyen Türkiye de (başarılı) ilk yerli otomobil projesindeki tercihini de elektrikli araçlardan yana kullanmış ve başarılı da olmuştur. Bu kısa açıklamadan sonra haberimizin asıl konusuna geri dönelim.

Alfa Romeo Giulia modeliyle EV (full elektrikli), otomobil piyasasını yerinden sallamaya geliyor diyebiliriz. Full şarj ile 800 km menzil vaad eden Giulia hakkında fiyatını, özelliklerini inceleyelim.

İtalyan Alfa Romeo Giulia Özellikleri ve Fiyatı

Model için 2026 model diye tanıtım yapılmış olması teknolojilerine oldukça güvendiklerini gösteriyor. Ama araç zaten 2026 yılında piyasaya çıkacak. O zamana kadar derenin altından çok sular akacak ve otomobilde bir çok değişiklik de yapılacaktır. Ama şu an tanıtımını yaptıkları araçla ilgili neler toparladığımıza bir bakın.

  • Araçta modern fastback sedan yapı dikkat çekiyor.
  • 1000 beygir (Quadrifoglio modelinde), 345 ve 790 beygir seçenekleri ile gelecek.
  • Bataryası 800 V (Volt)’luk enerji üretebilen İtalyan güzeli, 101 veya 118 kWsa (kilovatsaat) kapasite seçeneklerine sahip olacak.
  • En fazla merak edilen batarya tam şarj olma süresi konusunda da sahibini üzmeyecek model, ultra hızlı şarj özelliğiyle 20 dk içerisinde %20’den %80 seviyesine dolum vadediyor.
  • Bu kısa bilgilendirmeden sonra elbette fiyatından bahsetmesek darılırsınız diye düşünüyorum. Ama fiyatı konusunda kendinizi hazırlamanızı öneririm çünkü amiral gemisi diye tabir edebileceğimiz modeli  Quadrifoglio‘nun 92 bin Euro (3 milyon 200 bin TL) ve diğer daha mütevazi modellerinin ise 46 bin Euro (1 milyon 600 bin TL) fiyat etiketine sahip olacağını söyleyelim. Ama 2026’ya kadar bu fiyatlarda değişiklik olabileceğiniz de unutmamak gerek.

Şimdi de herkesin ilk bakmak istediği otomobilin görsellerini paylaşalım. Bakalım siz de beğenecekmisiniz.

2026 Model Alfa Romeo Giulia Resim 1

 

2026 Model Alfa Romeo Giulia EV Resim 2

İlgili Haberler