SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » ABD’lilerin yüzde 72’si Joe Biden’ın başkan olmasını istemiyor

ABD’lilerin yüzde 72’si Joe Biden’ın başkan olmasını istemiyor

Yayınlanma:
ABONE OL
ABD’lilerin yüzde 72’si Joe Biden’ın başkan olmasını istemiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde başkanlık seçimleri yarışı şimdiden başlamış durumda. Kısa bir süre önce ABD seçimleri ile ilgili yayınlanan bir anket, ülkenin mevcut başkanı Joe Biden adına büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Yayınlanan ankette Amerikalı seçmenlerin büyük bir çoğunluğunun Biden’ın yeniden başkan seçilmesini desteklemediği belirtildi.

ABD seçimleri ile ilgili yayınlanan anket, ünlü yayıncı CBS News ile araştırma şirketi YouGov tarafından ortak bir şekilde yürütüldüğü dile getiriliyor. Anket sonuçları Biden destekçilerini oldukça şaşırttı. ABD vatandaşlarının yüzde 72’sinin Joe Biden’ın tekrardan koltuğa oturmaması gerektiğini savundu.

Bu yılın Şubat ayında yapılan benzer bir ankette seçmenlerin yüzde 63’ünün Biden’ı istemediği ifade edilmişti. Aradan geçen birkaç ayda Biden destekçilerinin daha da azaldığı görüldü. Kasım ayında gerçekleşecek olan seçimler büyük bir heyecanla takip ediliyor.

Donald Trump anketlerde önde görünüyor

Peki ya ABD vatandaşlarının büyük bir çoğunluğu neden Joe Biden’ın yeniden başkan koltuğuna oturmasını istemiyor? Ankette yer alan bilgilere göre katılımcıların yüzde 86’lık önemli bir kısmı, 81 yaşındaki Biden’ı artık çok yaşlı olduğu için desteklemiyor.

trump biden

Demokrat Parti seçmenlerinin yüzde 46’sı Joe Biden’ın tekrar aday olmaması gerektiğini savunuyor. Yüzde 54’lük bir kısım ise Biden’ı yeniden başkan seçilmesi konusunda desteklediğini ifade ediyor.

Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin yüzde 85’i Donald Trump’ı yıllar sonra tekrar ABD başkanı olarak görmek istiyor. Yüzde 15’lik küçük bir kesim ise Trump’ın başkanlığına karşı çıkarak aday olmaması gerektiğini söylüyor.

İlgili Haberler