SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » ABD’nin Rusya yaptırımından Türk şirketler de etkilendi

ABD’nin Rusya yaptırımından Türk şirketler de etkilendi

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar geliyor! Peki Türkiye bunun neresinde? İşte ayrıntılar...

Yayınlanma:
ABONE OL
ABD’nin Rusya yaptırımından Türk şirketler de etkilendi

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırımlar geliyor! Peki Türkiye bunun neresinde? İşte ayrıntılar…

ABD, Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonlarını destekleyen kişi ve kuruluşlara yönelik kapsamlı bir yaptırım paketi açıkladı. ABD Maliye Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda, 400’den fazla kişi ve şirketin Rusya’nın askeri-endüstriyel kompleksine katkı sağladığı gerekçesiyle yaptırıma tabi tutulduğu belirtildi. Bu yaptırımlar, Rusya’nın askeri malzeme ve hassas çift kullanımlı mallar tedarik eden ulusötesi ağları ile yasadışı finansal planları hedef alıyor.

Yaptırım listesinde Türkiye merkezli şirketler de yer aldı. ABD’nin resmi gazetesinde yayımlanan belgede, Türkiye’den sekiz şirketin isimleri açıkça belirtilirken, bazıları “Address 01” gibi genel terimlerle tanımlandı. Listede dikkat çeken Türk şirketler arasında All Global Trading Elektronik Dis Ticaret Ltd Sti, ASR Trans Lojistik Ve Dis Tic Ltd Sti, Biopharmist Medikal Urunler Dis Ticaret LTD STI, BRK Uluslararasi Nakliyat Tic. Ltd. Sti, BuyBest Electronic, Confienza Pazarlama Ve Ticaret Anonim Sirketi ve Turkik Union Dijital Teknoloji Donusum Ofisi bulunuyor.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar geliyor! Peki Türkiye bunun neresinde? İşte ayrıntılar...

ABD’den Rusya’ya yeni yaptırımlar

ABD Maliye Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, bu eylemlerin, Başkan Biden ve G7 liderlerinin Rusya’nın askeri-endüstriyel tedarik zincirlerini bozma taahhütlerini uygulama çabalarının bir parçası olduğunu vurguladı. Adeyemo, dünya genelindeki şirketlerin ve hükümetlerin, Rusya’nın askeri tedarik zincirlerini desteklemediğinden emin olmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca, yaptırımların, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı sürdürdüğü saldırgan savaşın etkisini azaltma amacını taşıdığını ifade etti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy, ABD’nin yaptırımlarına teşekkür ederek, bu adımların Rusya’nın savaş yürütme yeteneğini daha da zayıflatacağını belirtti. Zelenskiy, Rusya’nın saldırganlığının devam ettiği sürece baskının artırılması gerektiğini vurguladı. ABD’nin bu yeni yaptırım paketi, uluslararası topluma Rusya’nın askeri ve finansal kaynaklarına karşı daha etkili bir baskı kurma çağrısı olarak değerlendiriliyor.

İlgili Haberler