SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Adana Feke’de Çıkan Orman Yangını 5 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Adana Feke’de Çıkan Orman Yangını 5 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Yayınlanma:
ABONE OL
Adana Feke’de Çıkan Orman Yangını 5 Saat Sonra Kontrol Altına Alındı

Dün 15:30 sularında nedeni daha tespit edilemeyen bir sebeple ortaya çıkan orman yangını Adana Feke‘lileri korkuttu. İhbarı alan Orman İşletme Müdürlüğü, ekiplerini hızla olay yerine yönlendirdi. Feke’nin Konakkuran Mahallesine bağlı 1700 rakımlı alanda çıkan yangına 2 uçak, 4 helikopter ve diğer personel ve araçlarla 5 saat süreyle müdahale edildi. Rüzgarın da etkisiyle söndürülene kadar 10 hektarlık ormanlık alan ne yazık ki yangından etkilendi. Şükür ki, yangın kontrol altına alındı.

Soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgede yangının çıkış nedeni araştırılıyor.

Yaz aylarının normalin üstünde sıcak geçmesi, piknik alanlarında kontrolsüzce bırakılan ateş, dikkatsizlik ve kasıtlı olarak çıkan/çıkartılan orman yangınları sonucu oksijen kaynağı ve doğa canlılarının evi olan güzelim ormanlarımızdan ne yazık ki kötü haberleri duyuyoruz.

Bunun çözümü olarak;

  • Kırsal alanda yaşayan ve ziyaret eden vatandaşların bilinçlendirilmesi,
  • Orman korucularının sayısının artırılması,
  • kamera sistemlerinin daha sık yerleştirilip daha sıkı kontrol edilmesi,
  • Yangına müdehale edecek ekipman ve personelin sayısının, etkisinin ve her an hazır olması için gerekli çalışmaların yapılması ve/veya sürekli tatbikatlarla müdahale hızlarının artırılması,
  • Orman alanlarının daha geniş aralıklarla hektarlara ayrılmasıyla yangının bir diğer hektara sıçramasının önüne geçilmesi,
  • Yangın söndürme sistemlerinin teknolojileri konusunda çalışmaların hız kesmeden yapılması ve devam ettirilmesi. Daha iyi söndürebilecek bileşenlerin araştırılması gibi bir sürü alanda yapılacak çalışmalarla orman yangınlarının sayısı  ve etkilediği alanların büyüklüğü küçültülebilir.

Bu konuda neler yapılabilir diye daha kapsamlı araştırma yapmak isteyenler için tavsiye ettiğimiz bu makaleyi okuyabilirsiniz.

İlgili Haberler