SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SPOR » Antoine Griezmann, Fransa Milli Takımı’nda önemli bir rekor kırdı

Antoine Griezmann, Fransa Milli Takımı’nda önemli bir rekor kırdı

Yayınlanma:
ABONE OL
Antoine Griezmann, Fransa Milli Takımı’nda önemli bir rekor kırdı

EURO 2024 grup müsabakaları kapsamında dün akşam oynanan Fransa-Polonya maçı 1-1 berabere sonuçlandı. Turnuvanın D Grubu’nda ikinci sırada karşımıza çıkan Fransa Milli Takımı için her ne kadar dün akşam işler pek yolunda gitmese de takımda yer alan bir oyuncu sürpriz bir rekora imza attı.

İspanya La Liga takımlarından Atletico Madrid forması giyen 7 numaralı sol kanat ve forvet oyuncusu Antoine Griezmann maçın ikinci yarısında oyuna girerek önemli bir rekor gerçekleştirdi. Daha önce Lilian Thuram’ın elinde olan rekor artık Griezmann’a geçti. İşte detaylar…

Antoine Griezmann, Lilian Thuram’ı geride bıraktı

Açıklanan bilgilere göre Antoine Griezmann, Lilian Thuram’ı arkasında bırakarak Avrupa Futbol Şampiyonası ve Dünya Kupası kapsamında Fransız milli takımında en çok forma giyen oyuncu olarak ismini tarihe altın harflerle yazdırdı.

Antoine Griezmann

Antoine Griezmann’ın 19 kez Dünya Kupası, 14 kez ise Avrupa Futbol Şampiyonası’nda forma giydiği belirtildi. Toplamda bu tür müsabakalarda 33 defa Fransız formasını terleten yıldız oyuncu dikkatleri topladı.

Rekorun bir önceki sahibi olan Lilian Thuram şimdiye kadar 32 defa Fransa Milli Takımı ile Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası müsabakalarına çıkmıştı. Rekorun bir önceki sahibi Lilian Thuram’ın aynı zamanda Griezmann’ın şu anda milli takımdaki takım arkadaşı olan Marcus Thuram’ın babası olduğunu da belirtelim.

Fransa Milli Takımı teknik direktörü Didier Deschamps her ne kadar Griezmann’ı yedek kulübesinde başlatsa da maçın ikinci yarısında başarılı oyuncu yeşil sahalara adım attı. Bu değişiklik, yeni rekoru da beraberinde getirmiş oldu.

İlgili Haberler