SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » Apple, iOS 18 AI Özelliklerini ‘Apple Intelligence’ Olarak Piyasaya Sürecek

Apple, iOS 18 AI Özelliklerini ‘Apple Intelligence’ Olarak Piyasaya Sürecek

Yayınlanma:
ABONE OL
Apple, iOS 18 AI Özelliklerini ‘Apple Intelligence’ Olarak Piyasaya Sürecek

Apple, Pazartesi düzenleyeceği WWDC açılış gününde (10-14 Haziran) Al destekli iOS 18 ve diğer işletim sistemlerini artık “Apple Intelligence“markası adı altında piyasaya süreceğini duyurması bekleniyor. Değinmeden geçmeyelim; iOS 18 alacak modeller iPhone 12 ve üstü modellere gelecek arkadaşlar. Ama şu an için resmi bir tarih yok.

Yapay zekanın her yanımızı sardığı günümüzde bu yeni özelliğin merkezinde de yapay zeka olacağını tahmin etmek hiç de zor değil değilmi? Evet, kullanıcının günlük yaşamını kolaylaştırmak için geliştirilen Apple Intelligence özelliğinde daha geniş dil modellerine yönelinmiş görünüyor. Bu sayede zengin otomatik yanıt ve özetleme gibi kullanım kolaylığı sağlayan özellikler resim paketi ve şiir yazma gibi özelliklerin önüne geçmiş olacak.

Apple Intelligence ile Neler Geliyor?

Daha başka ayrıntı isterseniz biraz daha derine inelim.

  • Yapay zekası sayesinde; Safari tarayıcısında açtığınız web sayfalarının ve gelen bildirimlerin özetlerini görmeye başlayabilirsiniz.
  • Ayrıca; daha okunmamış olan e-postalar içeriklerine göre kategorilere ayrılmış şekilde size sunulacak.
  • Diğer taraftan, kullandığınız mail ve mesaj uygulamalarında konuşmalara ve mesajlara zengin otomatik yanıtlar dahi oluşturulabilecek.
  • Yazdığınız mesajların sonuna otomatik emoji oluşturucu ile en alakalı emojiler seçim yapabilmeniz için önünüze getirilebilecek.
  • Fotoğraf düzenlemede (Google Pixel telefonlardaki akıllı silgiye benzer) yeni özelliklere hazır olun.
  • Kendi sesinizle aldığınız notların direk yazıya dönüştüğünü hayranlıkla göreceksiniz.

Anlaşılan o ki; yapay zeka gün geçtikçe hayatımıza daha fazla girecek. Ama beraberinde gelecek güvenlik (özel yaşam mahremiyeti) konusunda nelerden fedakarlık yapacağımıza dair elimizde (prosedür gereği yapılan açıklamalar dışında içimizi rahatlatan) pek de birşey yok gibi. Siz ne dersiniz?

İlgili Haberler