SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » Apple, iPhone 16 modelinde LG G5’i örnek alabilir

Apple, iPhone 16 modelinde LG G5’i örnek alabilir

Yayınlanma:
ABONE OL
Apple, iPhone 16 modelinde LG G5’i örnek alabilir

Apple’dan her yıl yeni ürün tanıtımlarına yakın ilginç patentler geliyor. Geçtiğimiz yıl katlanabilir iPhone patenti ile gündemi meşgul eden Apple, bu sefer de modüler iPhone patenti ile karşımıza çıktı. Peki bu patent ne anlama geliyor ve iPhone’lara nasıl bir yenilik katacak? Hatırlayanlar iyi bilir. LG G5 zamanında modüler tasarımıyla öne çıkan bir cihazdı. Farklı aksesuarlar takılabilen bu tasarım aynı zamanda telefona da yeni işlevler kazandırıyordu. Motorola Moto Z serisi ve Fairphone gibi markalar da benzer tasarımlarla adından söz ettirmişti.

Apple’ın modüler iPhone patenti de bu cihazlardan ilham alıyor gibi görünüyor. Patente göre iPhone’un arkasına yapıştırılabilen farklı modüller olacak. Bu modüller arasında kan şekeri ölçme cihazı, tansiyon aleti, ek kameralar ve daha güçlü bir el feneri gibi çeşitli aksesuarlar yer alabilir.

MagSafe ile Mükemmel Entegrasyon Olacak

Apple’ın son yıllarda iPhone’larda kullandığı MagSafe teknolojisi modüler iPhone fikrini daha da cazip hale getiriyor. Manyetik bağlantı ile kolayca takılıp çıkarılabilen bu modüller iPhone’u kullanıcının ihtiyaçlarına göre özelleştirmeyi mümkün kılacak. Apple’ın bu tarz pek çok patent aldığını ve hepsinin gerçeğe dönüşmediğini biliyoruz. Yine de modüler iPhone patenti oldukça ilgi çekici bir fikir ve Apple’ın gelecekteki iPhone’larında bu tarz bir yeniliğe yer vermesi sürpriz olmaz.

Apple’ın modüler iPhone patenti iPhone’ların geleceği için heyecan verici bir işaret olabilir. Bu patentin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini zaman gösterecek ancak Apple’ın inovasyona olan bağlılığını bir kez daha kanıtladığı kesin.

İlgili Haberler