SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Bakan duyurdu: Borçlar tek tek tahsil edilecek

Bakan duyurdu: Borçlar tek tek tahsil edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin hızla artan SGK borçlarına dikkat çekerek, tahsilatın en kısa sürede gerçekleştirileceğini belirtti.

Yayınlanma:
ABONE OL
Bakan duyurdu: Borçlar tek tek tahsil edilecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin hızla artan SGK borçlarına dikkat çekerek, tahsilatın en kısa sürede gerçekleştirileceğini belirtti.

İzmir’de düzenlenen AK Parti İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) olan borçları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, belediyelerin hızla artan SGK borçlarına dikkat çekerek, tahsilatın en kısa sürede gerçekleştirileceğini belirtti.

Bakan Işıkhan, belediyelerin 96 milyar lira olan SGK borcunun, seçimlerin ardından geçen iki aylık süreçte 120 milyar liraya yükseldiğini vurguladı. Bu borçların büyük bir kısmının CHP’li belediyelere ait olduğunu ifade eden Işıkhan, özellikle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin durumuna dikkat çekti ve şu sözleri dile getirdi, “Belediyelerin 96 milyar liralık SGK borcu, seçimden sonraki 2 ayda 120 milyara yükseldi. Bu belediyelerin neredeyse tamamı CHP’li belediyeler. Peki ya CHP’nin kalesi denilen İzmir Büyükşehir Belediyesinin SGK borcu ne duruma gelmiş biliyor musunuz? 5 yılda 885 kat artmış. Şimdi diyorlar ya ‘AK Parti’den borçlu belediyeler devraldık’ diye. Sizlere sormak isterim. Peki bu 885 kat artan borcu, AK Parti’den mi devraldılar? İzmir CHP’ye AK Parti’den mi geçti? Üstelik son birkaç ayda borcu 5,3 milyar liradan 7,8 milyar liraya yükselerek, SGK’ye en borçlu belediye durumuna geldi. CHP belediyeciliği nasıldır diye merak ediyorsanız buyurun İzmir’e bakın. İzmir’in CHP’li ilçeleri de büyükşehrin yolundan gidiyor. Borçları hızla artıyor. Buradan onlara da son uyarımı yapmış olayım. Bu borç sarmalından belediyelerin çıkması lazım.”

bakan ışıkhan,

KÖRFEZDEKİ KİRLİLİK VE BALIK ÖLÜMLERİ İZMİR’İN GÜNDEMİNDE

Toplantıda İzmir Körfezi’nde yaşanan balık ölümlerine de değinen Işıkhan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın araştırmaları sonucunda ölümlerin körfezdeki kirlilik ve yetersiz oksijen seviyesinden kaynaklandığını açıkladı. İzmir Körfezi’nin masmavi görüntüsünün yerini kahverengi ve ölü balıklarla dolu bir manzaraya bıraktığını belirten Işıkhan, bu durumu CHP’li belediyelerin hizmet anlayışının bir göstergesi olarak nitelendirdi ve şu ifadeleri kullandı, “Körfeze kokudan yaklaşılmıyor. Körfez ölü balıktan geçilmiyor. Geçtiğimiz günlerde Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız, balık ölümlerinin sebebinin körfezdeki kirlilikten ve yetersiz oksijenden kaynaklandığını açıkladı. Bütün manzara ortada. Masmavi bir körfez yerine, kahverengi bir körfez ve ölü balıklar. CHP zihniyetinin halk, insan, hizmet, belediyecilik diye bir derdi olmadığına çok kez şahit olmuştuk. Bu durumda da görüyoruz ki bu zihniyetin, sadece insanların değil hiçbir canlının yaşam alanına saygısı ve tahammülü yok.”

CHP YÖNETİMİNE SERT ELEŞTİRİLER

Bakan Işıkhan, ayrıca CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik eleştirilerde bulundu. İzmir Fuarı’nda yapılan bir programda, AK Parti’ye ve Cumhurbaşkanı’na yönelik ağır hakaretler eden bir kişinin CHP’nin onur konuğu olarak davet edilmesini kınayan Işıkhan, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Bakan Işıkhan konuya şu ifadelere yer verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza ve AK Parti seçmenlerine ağır hakaretlerde bulunan bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından İzmir’de düzenlenen bir programda onur konuğu olarak ağırlanmasını eleştiriyorum. Millete hakaret edenlerin, CHP tarafından onurlandırılması kabul edilemez. Hepimizin karşı çıkması gereken hakaret ve küfür, ana muhalefet partisi ve yöneticileri tarafından normalleştirilmeye çalışılıyor. Bu vesileyle, hakaret ve küfrü alışkanlık haline getirenleri ve bunu meşrulaştırmaya çalışan CHP yönetimini kınıyorum.”

İlgili Haberler