SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OYUN » Baldur’s Gate 3 yapımcısı oyunseverleri üzdü

Baldur’s Gate 3 yapımcısı oyunseverleri üzdü

Baldur's Gate 3 yapım ekibinin üyelerinden Michael Douse, oyunun fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamayla hayranlarını şok etti. İşte ayrıntılar..

Yayınlanma:
ABONE OL
Baldur’s Gate 3 yapımcısı oyunseverleri üzdü

Baldur’s Gate 3 yapım ekibinin üyelerinden Michael Douse, oyunun fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamayla hayranlarını şok etti. İşte ayrıntılar..

2023 yılında piyasaya sürülen ve tüm zamanların en iyi oyunlarından birisi olarak kabul edilen Baldur’s Gate 3’ün yapımcılarından Michael Douse, oyunun fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamayla tartışmalara neden oldu. Douse, oyunun çok ucuz olduğunu, ciddi bir fiyat artışına ihtiyacı olduğunu düşündüğünü söyledi.

“Baldur’s Gate 3’ün yapımcıları GTA’ya referans verdi”

Bildiğiniz gibi AAA ürünlerinin bugün lansman fiyatı 60 ila 70 dolar civarında. Rockstar Games’in GTA 6 çıkar çıkmaz bu fiyatı en az 10 dolara çıkarabileceği düşünülüyor. Bunu iddia eden Baldur’s Gate 3’ün üreticisi, 80-90 dolarlık bir fiyatın endüstri standardı haline geleceğini iddia ediyor.

İLGİLİ HABER Oyunseverlere kötü haber: Riot Games’ten dev zam
Baldur's Gate 3 yapım ekibinin üyelerinden Michael Douse, oyunun fiyatıyla ilgili yaptığı açıklamayla hayranlarını şok etti. İşte ayrıntılar..

Baldur's Gate 3 yapımcısı oyunseverleri üzdü

Yapımcı Baldur’s Gate Douse konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Perakende sonrası fiyatlandırma yapısının yapaylığından hiç hoşlanmıyorum. Abonelik satmak için de şişirilmiş bir taban fiyat kullanmak ve belirsiz derece içerik vaatleriyle son sürümlerin çığırtkanlığını yaparak taban fiyatın daha iyi görünmesini sağlamaya çalışmak… Bunların hepsi biraz tehlikeli, yalıtılmış ve topluluktan uzak görünüyor.

Bir oyunun kalitesine, kapsamına ve aynı zamanda da derinliğine göre değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Yüksek fiyatlara karşı değilim ama bu keyfi tekdüzelik bana hiç mantıklı gelmiyor. Çok anlamsız bir atmosfer yaratıyor.”

Douse sözlerine şöyle devam etti:

“Neredeyse bütün oyunların temel düzeyde daha pahalı olması gerekir çünkü bunları üretmenin maliyeti (mesela enflasyon nedeniyle) fiyat eğilimlerini aşıyor. Ancak bunu DLC vaatleriyle değil de, kalite ve iletişimle başarabileceğimizi düşünüyorum. Sanki herkes GTA6’nın bunu yapmasını bekliyordu.”

Ülkemizde oyun satın almak yakın gelecekte hayal haline gelecek gibi görünüyor. Bugün bile oyunseverlerin AAA oyunları satın almanın yerine Game Pass gibi abone sistemlerine eklemek için uzun süre beklemeleri gerekiyor.

İlgili Haberler