SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Balıkçılar 1 Eylül için geri sayıma başladı

Balıkçılar 1 Eylül için geri sayıma başladı

Balık sezonu başlıyor! İşte ayrıntılar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Balıkçılar 1 Eylül için geri sayıma başladı

Balık sezonu başlıyor! İşte ayrıntılar…

Çanakkale’nin Kemer köyü limanında balıkçılar, 15 Nisan’da başlayan av yasağının sona ereceği 1 Eylül için son hazırlıklarını tamamladı. Av sezonunun açılmasıyla birlikte, balıkçı tekneleri denize açılmak üzere hazır hale getirildi ve limanda hareketlilik gözlemlendi.

Balıkçılar, 1 Eylül’de gece yarısı teknelerini denize indirdiklerinde “Vira Bismillah” diyerek sezonu başlatacaklar. Yasağın bitmesine günler kala, tekneler bakım ve onarım süreçlerinden geçirildi. Gırgır tekneleri, ağlar tamir edildi ve bakım için rıhtıma çekildi. Bu hazırlıklar, balıkçılar için büyük bir heyecan ve beklenti yaratıyor.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Balık sezonu başlıyor! İşte ayrıntılar...

‘Çalı Balıkçılık’ isimli gırgır teknesinin kaptanı Nadir Karabiber, 1985 yılından bu yana balıkçılık yaptığını belirterek, “Dört buçuk ay süren hazırlık sürecimiz sona erdi. Teknelerin bakımını tamamladık, ağlar onarıldı ve sezon açılışına hazırız. Bu yıl denizden bol palamut bekliyoruz. Marmara Denizi’nde sardalya bol, çinekop ise görünüyor. Her türlü balık olabilir. Şartlar ağır ve maliyetler yüksek olsa da, umutluyuz” dedi.

balıkçılık sezonu

Kemer köyünde bir diğer gırgır teknesinin kaptanı Sami Koç ise “Kayıklarımızı boyadık, ekipmanlarımızı hazırladık ve ağ tamirlerini tamamladık. Sezonun açılmasını büyük bir heyecanla bekliyoruz. Bu yıl palamut ve çinekop bol olacak, hamsi ise geçen senelere göre biraz daha az, ama yine de umutluyuz” şeklinde konuştu.

Balıkçılar, 31 Ağustos akşamı tekneleriyle denize açılacak ve saatler 00.00’ı gösterdiğinde avlanmaya başlayacaklar. Sezonun başlamasıyla birlikte, tezgahlarda balık çeşitliliğinde bir artış bekleniyor ve deniz ürünleri sevenler için bol seçenek sunulacak. Çanakkale’deki bu hareketli ve umut dolu atmosfer, balıkçılar ve tüketiciler arasında büyük bir heyecan yaratıyor.

İlgili Haberler