SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » Binlerce Tesla Aracı Emniyet Kemeri Hatası Nedeniyle Geri Çağırıldı

Binlerce Tesla Aracı Emniyet Kemeri Hatası Nedeniyle Geri Çağırıldı

Yayınlanma:
ABONE OL
Binlerce Tesla Aracı Emniyet Kemeri Hatası Nedeniyle Geri Çağırıldı

 

Elon Musk’ın sahibi olduğu Tesla, bazı araç modellerinde yaşanan kritik hata nedeniyle binlerce aracı geri çağırmak zorunda kaldı. Geçtiğimiz aylarda Cybertruck modelleri de benzer sorunlar nedeniyle geri çağırılmış ve şirketin bu arızalar nedeniyle tepki almasına neden olmuştu. Şimdi de Tesla araçlarında yaşanan emniyet kemeri hatası dolayısıyla yaklaşık 125 bin araç geri çağırıldı.

Tesla araçlarında sürücülerin emniyet kemerini takmaması halinde uyarıların etkinleştirilememesi hatasının gözlendiği ve bu durumun da kaza anında yaralanma riskini artıracağı nedeniyle NHTSA tarafından araçlar güvenlik gereksinimlerine uymadığı tespit edildi. Haliyle Tesla modellerinde emniyet kemeri uyarı sistemi doğru çalışmadığından dolayı binlerce araç yeniden geri çağrılmış oldu.

Tesla’nın Hangi Modelleri Etkilendi?

2012 ile 2024 arasında Model S sahibi veya 2015-2024 arası Model X, 2017-2023 Model 3 ve 2020-2023 Model Y modellerini etkileyen bu arıza nedeniyle binlerce araç geri çağırılacak. Hatalı olan sensörlerin değiştirileceği ve bu ay içerisinde yeni bir OTA güncellemesinin başlatılacağı bildirildi.

Bu geri çağırma kararı, Tesla’nın ilk geri çağırması değil. Ocak ayında, kamera hatası nedeniyle 200 bin Model X, Model S ve Model Y aracı geri çağırmış ve sorunu ücretsiz bir yazılım güncellemesi ile çözmüştü. Eğer siz de bir Tesla sahibiyesiniz ve aracınız bu geri çağırmadan etkilenmişse, endişelenmenize gerek yok. Tesla, bu sorunu çözmek için gerekli adımları atacağını belirtti. Haziran ayında başlayacak OTA güncellemesi ile birlikte araçlarda gerekli düzeltmeler yapılacak.

İlgili Haberler