SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » Bir Çinli Daha Türkiye Yolunda! Otomobil Üreticisi SWM Fabrika İçin Resmi Başvuru Yaptı

Bir Çinli Daha Türkiye Yolunda! Otomobil Üreticisi SWM Fabrika İçin Resmi Başvuru Yaptı

Yayınlanma:
ABONE OL
Bir Çinli Daha Türkiye Yolunda! Otomobil Üreticisi SWM Fabrika İçin Resmi Başvuru Yaptı

Çinli Shineray Group’un bünyesinde bulunan İtalyan asıllı otomobil markası SWM Motor, Türkiye’de fabrika kurmak için resmi başvurularını tamamladı. SWM’nin Türkiye faaliyetlerini yürüten ATMO Group CEO’su Anton Chernov, bu yeni fabrikanın yıllık 50 binden fazla araç üretim kapasitesine sahip olacağını belirtti. Chernov, Türkiye’nin stratejik önemine vurgu yaparak, burada üretilecek araçların Türkiye ve Balkanlar başta olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine de ihraç edileceğini ifade etti.

SWM, Türkiye’de Üretim ve İhracat Planları

Manisa’da Fabrika Kurmak için anlaşma imzalayan Dünya’nın en büyük elektrikli otomobil üreticisi BYD‘nin ardından SWM de, Türkiye’de üretime başlayarak rekabetçi fiyatlarla otomobil satmayı hedefliyor. Türkiye’de Çin’den ithal edilen otomobillere uygulanan yüzde 40 ek gümrük vergisi, yerel üretim yapan markalar için geçerli olmadığından, SWM bu avantajdan yararlanarak pazarda güçlü bir konuma gelmeyi planlıyor. Anton Chernov, Türkiye’de büyüme için uzun vadeli planlarının olduğunu ve bu kapsamda devletin destek tedbirlerinin önemine dikkat çekti. Chernov, Ticaret Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerin sürdüğünü, yatırım projelerinin detaylarını netleştirmek için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Hibrit ve Elektrikli Araç Üretimi

SWM, Türkiye’de modern hibrit ve elektrikli araçlar ile çeşitli ticari araçlar üretmeyi planlıyor. Şirket, Türkiye’deki bu yeni fabrikada yüksek kaliteli SUV modelleri ve elektrikli hafif ticari araçlar üretmeyi hedefliyor. Chernov, devlet desteği ve yerel ortakların katkısıyla bu hedeflere ulaşmayı amaçladıklarını belirtti.

SWM’nin Türkiye’deki İlk Adımları

SWM Türkiye Ticari Direktörü Burak Azmanoğlu, Türkiye’deki çalışmalar hakkında detaylı bilgi verdi. Azmanoğlu, yasal düzenlemelerdeki değişiklikler doğrultusunda iş modellerini yerel üretim seçenekleriyle gözden geçirdiklerini söyledi. Türkiye’nin yüksek potansiyele sahip bir bölge olduğunu belirten Azmanoğlu, güçlü bir bayi ağı kurduklarını ve yeni ortakların katılımıyla bu ağı genişlettiklerini ifade etti. Ayrıca, satış sonrası hizmetler ve yedek parça tedariki konularında müşterilere destek sağladıklarını belirtti. Azmanoğlu, ilk parti araçların Türkiye genelinde yollara çıktığını ve olumlu geri dönüşler aldıklarını vurguladı.

SWM Türkiye’de Satışta Olan Modeller

SWM Motor, 2023 yılı sonunda Türkiye’de satışa başladı. Şu anda Türkiye’de;

  • SWM G01,
  • G01F,
  • G03F,
  • G05 Pro ve
  • Elektrikli hafif ticari X30L EV modelleri satılmakta.

Bu modellerin fiyatları 1.059.500 TL ile 1.495.000 TL arasında değişiyor. Elektrikli hafif ticari X30L EV modelinin fiyatı ise 1.199.500 TL olarak belirlendi.

İlgili Haberler