SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SAĞLIK » Bu belirtiler varsa dikkat: Hastalık sinsice ilerliyor

Bu belirtiler varsa dikkat: Hastalık sinsice ilerliyor

Kanser belirtileri nelerdir? Erken tanı için bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte cevabı...

Yayınlanma:
ABONE OL
Bu belirtiler varsa dikkat: Hastalık sinsice ilerliyor

Kanser belirtileri nelerdir? Erken tanı için bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte cevabı…

Kanser, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen ve ciddi sağlık sorunlarına yol açan bir hastalıktır. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sinan Sayır, kanserin erken tanısının hayat kurtarıcı olduğunu ve belirtilerin ciddiye alınması gerektiğini vurguladı. “Erken tanı, tedavi sürecinde büyük fark yaratır,” diyen Sayır, hastaların semptomlar ortaya çıktığında gecikmeden uzman bir doktora başvurması gerektiğini belirtiyor.

Sayır, hastalarının yaşadığı durumları örnek vererek erken teşhisin önemini açıkladı. “Bir hastamız, memesindeki kitlenin büyümesini göz ardı etti ve hastalık evre 4 boyutuna ulaştı. Eğer daha erken bir zamanda başvursaydı, tedavi süreci çok daha başarılı olabilirdi,” dedi. Erken teşhisle, kanserin daha küçük bir boyutta yakalanabileceğini ve tedavi sürecinin daha etkili olabileceğini ekledi.

İLGİLİ HABER Canan Karatay’dan 7000 yıllık doğal ilaç önerisi! Birkaç damlasıyla bile tam bir şifa deposu
Kanser belirtileri nelerdir? Erken tanı için bilinmesi gerekenler nelerdir? İşte cevabı...

Sigara kullanımının birçok kanser türünde önemli bir risk faktörü olduğunu belirten Sayır, sigarayı bırakmanın yanı sıra daha doğal ve sağlıklı beslenmenin de kanser riskini azaltabileceğini söyledi. Obezite, özellikle meme kanseri ve kolorektal kanserler için risk faktörlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Ayrıca, kanserin çevresel etkenlerle ilişkilendirildiğini ve kimyasal gıdalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

kanser belirtileri

Erken tanının yanı sıra, düzenli tarama ve kontrollerin önemine de değinen Sayır, kadınların 20 yaşından itibaren düzenli olarak kendi kendine meme muayenesi yapmaları gerektiğini ifade etti. 40 yaşından itibaren ise yılda bir kez mamografi ve ultrason gibi periyodik taramaların yapılması gerektiğini belirtti.

Kanserin ilerlemesi durumunda tedavi sürecinin zorlaşabileceğini ve hastalığın metastaz yaparak diğer organlara yayılabileceğini vurgulayan Sayır, “Dokunmadığınız lezyonlar büyüyebilir ve tedavi süreci karmaşık hale gelebilir. Bu nedenle belirtiler görüldüğünde hemen bir uzmana başvurmak çok önemlidir,” dedi.

Erken tanı ve düzenli sağlık kontrolleri, kanserle mücadelede hayati bir rol oynamaktadır. Her bireyin sağlık belirtilerine dikkat etmesi ve gereken önlemleri alması, bu ölümcül hastalığın etkilerini minimize edebilir ve yaşam kalitesini artırabilir.

İlgili Haberler