SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » Bu cihazların asla aynı prize takılmaması gerekiyor

Bu cihazların asla aynı prize takılmaması gerekiyor

Evdeki bu eşyaların prizini takılı unutanlar bin pişman olacak! İşte bilmeniz gerekenler...

Yayınlanma:
ABONE OL
Bu cihazların asla aynı prize takılmaması gerekiyor

Evdeki bu eşyaların prizini takılı unutanlar bin pişman olacak! İşte bilmeniz gerekenler…

Evde kullandığımız birçok elektrikli cihaz, kapalı konumda bile elektrik tüketmeye devam edebilir. Çoğu zaman, bu cihazların fişlerini prizde bırakmanın elektrik faturasında büyük bir artışa neden olabileceğini fark etmeyebiliriz. Son yapılan araştırmalar, prizde bırakılan cihazların kapalı olsa bile enerji tükettiğini ortaya koydu. Bu durum, elektrik tasarrufu sağlamak isteyenler için önemli bir ipucu sunuyor.

Türkiye’de tüketilen elektriğin yaklaşık %25’i evlerde kullanılıyor. Bu yüzden, evde enerji tasarrufu yapmak için hangi cihazların fişlerinin çekilmesi gerektiğini bilmek büyük önem taşıyor. İşte, prizde bırakılmaması gereken bazı cihazlar ve bu cihazların günlük enerji tüketimleri:

İLGİLİ HABER Toyota’dan görülmemiş kampanya! Ay sonuna kadar o modellerde dev indirim
Evdeki bu eşyaların prizini takılı unutanlar bin pişman olacak! İşte bilmeniz gerekenler...

prizde unutulmaması gereken elektrikli eşyalar

Zamanlayıcı özelliğine sahip fırınlar ve mikrodalgalar, genellikle kapalı olduklarında bile elektrik tüketmeye devam eder. Bu tür cihazlar, günlük 108 watt boyutunda elektrik harcaması yapabilir. Yemeklerinizi pişirdikten sonra fırınınızı kapatmayı ve fişini çekmeyi unutmayın.

Bilgisayarlar, kapalı konumda dahi elektrik tüketmeye devam eder. Bilgisayarınızı tamamen kapatıp fişini çekmek, yıllık bazda önemli tasarruflar sağlayabilir.

prizde unutulmaması gereken elektrikli eşyalar

Televizyonun kumandasıyla veya ekranıyla kapatıldığını düşündüğümüzde, aslında televizyon uyku moduna geçer ve enerji tüketimi devam eder. Günde yaklaşık 24 watt enerji tüketen televizyonunuzun fişini çekmek, enerji tasarrufunu artırabilir.

Televizyon kapalı olsa bile, dijital uydu alıcıları enerji tüketmeye devam eder. Günlük 22 watt enerji kullanan bu cihazların fişlerini çekmek, enerji maliyetinizi azaltabilir.

Bu cihazların fişlerini düzenli olarak çekmek, elektrik faturanızı düşürmenin yanı sıra çevreye de katkıda bulunur. Enerji tasarrufu sağlamak ve elektrik tüketiminizi azaltmak için bu basit adımları atmayı unutmayın.

İlgili Haberler