SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Bursa’dan üzen haber! Düşen eğitim uçağı 2 pilotu yaşamdan aldı!

Bursa’dan üzen haber! Düşen eğitim uçağı 2 pilotu yaşamdan aldı!

Bursa Yenişehir Havalimanı'nda eğitim uçağının aprona düşmesi sonucunda 2 pilotun hayatlarını kaybettiği bildirildi. Uçağın düşme anının da güvenlik kamerasına yansıdığı görüldü.

Yayınlanma:
ABONE OL
Bursa’dan üzen haber! Düşen eğitim uçağı 2 pilotu yaşamdan aldı!

Bursa Yenişehir Havalimanı’nda eğitim uçağının aprona düşmesi sonucunda 2 pilotun hayatlarını kaybettiği bildirildi. Uçağın düşme anının da güvenlik kamerasına yansıdığı görüldü.

Bursa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, özel uçuş okuluna ait olan ki kişilik eğitim uçağı düştü. Olayda her iki pilotun da hayatını kaybettiği ortaya çıkarken, olaya ilişkin adli ve idari soruşturmanın başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Kazanın ‘Touch and go’ şeklinde adlandırılan piste tekerleklerini koyduktan hemen sonrasında yenide yükselme manevrasını gerçekleştirirken meydana geldiği kaydedilirken kazada ölen pilotların kimlikleri de belli olduğu aktarıldı. Eğitim uçağında hayatını kaybeden pilotların birisinin Ünal Aster (61) diğerinin de Emir Gulal Nalcı (42) olduğu bildirildi.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Bursa Yenişehir Havalimanı'nda eğitim uçağının aprona düşmesi sonucunda 2 pilotun hayatlarını kaybettiği bildirildi. Uçağın düşme anının da güvenlik kamerasına yansıdığı görüldü.

Yenişehir Kaymakamlığı’ndan Açıklama

Bursa'dan üzen haber! Düşen eğitim uçağı 2 pilotu yaşamdan aldı!

Yenişehir Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Bursa Yenişehir Havalimanı’nda faaliyetlerini sürdüren uçuş okuluna ait olan eğitim uçağı, sabah saat 07.56’yı gösterdiğinde eğitim için havalimanından havalandı. Uçağın sabah 08.15 sularında iniş yaparken pist alanına çarptığı duyurulan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Havaalanı kamera kayıtlarına dayanılarak yapılan incelemeye göre kaza, uçağın piste inip hemen havalanması ve hızlı manevra sonrasında sağdaki ikinci piste çarpması sonucu meydana geldi. Konuyla ilgili inceleme ve idari soruşturma başlatıldı. Havalimanımız her zamanki gibi çalışmaya devam ediyor.”

Açıklamada ayrıca, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne gerekli incelemeyi yapmakla görev verildiği ve ilgili ekibin gönderilmesinin beklendiği belirtildi.  

İlgili Haberler