SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SPOR » Bursaspor, Iğdır FK’dan Mücahit Can Akçay’ı Kadrosuna Kattı

Bursaspor, Iğdır FK’dan Mücahit Can Akçay’ı Kadrosuna Kattı

Yayınlanma:
ABONE OL
Bursaspor, Iğdır FK’dan Mücahit Can Akçay’ı Kadrosuna Kattı

2014 yılından beri süper Süper Lig’te top koşturan ve 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşamış olan ancak 2018-19 sezonu sonunda 1. Lige küme düşen Bursaspor, bir türlü toparlanamadı ve 2021-22 zezonunu 17. sırada tamamlayıp 2. Lige geriledi. 2. Ligde de tutunamayan takım geçtiğimiz 2023-24 sezonunda da 3. lige düştü. Küme düştükten sonra mali krize giren timsahlar tarihte eşi benzeri olmayan bir düşüş yaşamış oldu. Aksiliklerin yakasını bir türlü bırakmadığı kulübe bir kötü haber de FIFA’dan geldi ve 2024 yılı Ocak ayında transfer yasağına maruz kaldı.

Ancak düştüğü bu durumu kabullenmeyip toparlanmaya çalışan yeşil beyazlıların transfer yasağı kaldırıldı. Bursaspor bunun ardından transferlerine başladı. 3. Lig ekibi, kadrosunu güçlendirmek için Iğdır FK forması giyen Mücahit Can Akçay‘ı transfer ettiğini duyurdu.

Mücahit Can Akçay

Mücahit Can Akçay, 26 yaşında ve orta saha pozisyonunda görev yapıyor. Futbol kariyerine genç yaşta başlayan Akçay, yetenekleri ve sahadaki performansıyla timsahların dikkatini çekmişti. Iğdır FK’da gösterdiği başarılı performans sayesinde birçok kulübün radarına giren genç futbolcu, tercihini Bursaspor’dan yana kullanmış oldu.

Resim: Mücahit Can Akçay

Bursaspor Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamada, “Mücahit Can Akçay’ın transferiyle takımımızı güçlendirdik. Kendisine yeşil-beyaz forma altında başarılar diliyoruz” ifadelerine yer verildi. Bursaspor taraftarları da sosyal medyada bu transferi olumlu karşılayarak, Akçay’a destek mesajları gönderdi.

Bursaspor’un mali krizden çıkış yolu olarak genç ve yetenekli oyunculara yatırım yapma stratejisi, taraftarlar ve spor yorumcuları tarafından takdirle karşılandı. Uzun yıllar Süper Lig’de mücadele eden ve şampiyonluk yaşayan takımın yeniden eski günlerine dönme çabası, takdire şayan.

Mücahit Can Akçay, Bursaspor’da başarılı olmak için elinden geleni yapacağını belirterek, “Bursaspor gibi büyük bir camiaya katıldığım için çok mutluyum. Takımımızı hak ettiği yerlere taşımak için çok çalışacağım” dedi.

İlgili Haberler