SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SAĞLIK » Cep telefonu ile beyin kanseri arasında bağlantı bulunamadı

Cep telefonu ile beyin kanseri arasında bağlantı bulunamadı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yürütülen bir araştırmada akıllı telefonlardan yayılan radyasyon ile beyin kanseri arasında bir bağlantı bulunamadığını ortaya çıkardı. İşte detaylar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Cep telefonu ile beyin kanseri arasında bağlantı bulunamadı

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yürütülen bir araştırmada akıllı telefonlardan yayılan radyasyon ile beyin kanseri arasında bir bağlantı bulunamadığını ortaya çıkardı. İşte detaylar…

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) yaptırdığı kapsamlı bir araştırma, 1990’lı yıllardan beri popüler olan cep telefonlarının beyin kanseri riskini artırmadığını ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalara göre cep telefonları DNA’ya zarar vermeyen düşük miktarda radyasyon yayıyor. Detaylar haberimizde…

İLGİLİ HABER Canan Karatay’dan 7000 yıllık doğal ilaç önerisi! Birkaç damlasıyla bile tam bir şifa deposu
Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yürütülen bir araştırmada akıllı telefonlardan yayılan radyasyon ile beyin kanseri arasında bir bağlantı bulunamadığını ortaya çıkardı. İşte detaylar...

banka

DSÖ DESTEKLİ ARAŞTIRMAYA GÖRE, CEP TELEFONLARI İLE BEYİN KANSERİ ARASINDA İLİŞKİ BULUNMUYOR

Dünya Sağlık Örgütü tarafından desteklenen bir inceleme makalesine ve mevcut araştırmaların bir sentezine göre, cep telefonu kullanımı ile artan beyin kanseri riski arasında hiçbir ilişki yoktur.

Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) desteklediği, dünya çapında yayınlanan mevcut araştırmaları sentezleyen bir inceleme makalesine göre, cep telefonu kullanımı ile beyin kanseri riskinin artması arasında herhangi bir ilişki bulunmuyor. Salı günü yayınlanan araştırma, kablosuz teknolojinin kullanımının dramatik bir şekilde artmasına rağmen, beyin kanseri vakalarında buna karşılık gelen bir artış olmadığını gösteriyor. Uzun süreli arayanlarda veya on yıldan fazla cep telefonu kullananlarda dahi riskin artmadığı öngörülüyor.

63 ÇALIŞMA İNCELENDİ

En son analiz, Avustralya hükümetinin Radyasyondan Korunma Otoritesi de dahil olmak üzere 10 ülkeden 11 araştırmacı tarafından 1994’ten 2022’ye kadar yürütülen 63 çalışmayı içeriyor. Araştırmada cep telefonları, televizyonlar, bebek telsizleri ve radarlarda kullanılan radyo frekanslarının etkileri değerlendirildi.

İncelemede yetişkinlerde ve çocuklarda beyin, hipofiz bezi, tükürük bezi ve lösemi kanserleriyle ilişkili risklerin yanı sıra cep telefonu, radyo baz istasyonları veya jeneratör kullanımından kaynaklanan mesleki maruziyet de incelendi. Diğer kanser türleri ayrıca rapor edilecektir.

İnceleme diğer benzer çalışmaları doğrulamaktadır. Dünya Sağlık Örgütü ve diğer uluslararası sağlık kuruluşları daha önce cep telefonu radyasyonunun sağlığa zararlı etkilerine dair kesin bir kanıt bulunmadığını belirtmiş ancak daha fazla araştırma yapılması yönünde çağrıda bulunmuştu. Cep telefonları şu anda Uluslararası Kanser Araştırma Ajansı (IARC) tarafından “muhtemelen kanserojen” veya kategori 2B olarak sınıflandırılmaktadır. Ancak bu, ajansın olası bir ilişkiyi göz ardı edemediği durumlarda kullanılan kategoridir.

Ajansın danışma grubu, 2011’deki son incelemeden bu yana toplanan yeni verileri dikkate alarak sınıflandırmanın mümkün olan en kısa sürede gözden geçirilmesini talep etti. Dünya Sağlık Örgütü’nün incelemesi gelecek yılın ilk çeyreğinde açıklanacak.

İlgili Haberler