SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GENEL » CİMER şikayeti nasıl açılır? CİMER’e şikâyet açma işlemleri

CİMER şikayeti nasıl açılır? CİMER’e şikâyet açma işlemleri

Kısa adı CİMER olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi; İnsanların bilgi alabilmesi, şikâyet ve taleplerini iletebilmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Her gün binlerce şikâyetin CİMER'e gelmesi, her türlü şikâyet ve talebin iletilmesini kolaylaştırıyor. CİMER'e hangi konularda şikâyette bulunabilirsiniz? İşte detaylar…

Yayınlanma:
ABONE OL
CİMER şikayeti nasıl açılır?  CİMER’e şikâyet açma işlemleri

Kısa adı CİMER olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi; İnsanların bilgi alabilmesi, şikâyet ve taleplerini iletebilmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Her gün binlerce şikâyetin CİMER’e gelmesi, her türlü şikâyet ve talebin iletilmesini kolaylaştırıyor. CİMER’e hangi konularda şikâyette bulunabilirsiniz? İşte detaylar…

Vatandaşların her türlü şikâyet, talep ve görüşlerini doğrudan iletebilmelerine olanak sağlamak amacıyla 2015 yılında oluşturulmuş bir uygulamadır. CİMER’e şikâyet nasıl yazılır? Detaylar haberimizde…

İLGİLİ HABER ODTÜ mezuniyet töreninde açılan pankartlar sosyal medyayı salladı
Kısa adı CİMER olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi; İnsanların bilgi alabilmesi, şikâyet ve taleplerini iletebilmesi amacıyla geliştirilmiş bir uygulamadır. Her gün binlerce şikâyetin CİMER'e gelmesi, her türlü şikâyet ve talebin iletilmesini kolaylaştırıyor. CİMER'e hangi konularda şikâyette bulunabilirsiniz? İşte detaylar…

banka

CİMER NEDİR? CİMER’E ŞİKÂYET NASIL YAPILIR?

CİMER son dönemde vatandaşların karşılaştıkları sorunları dile getirmek için sıklıkla kullandıkları bir platform haline geldi. Bireyler yaşadıkları olumsuzlukları buraya bildirerek çözüm arayabilirler. Dolayısıyla Anayasa’nın 74. maddesinde yer alan dilekçe ve bilgi alma hakkının kullanımını oldukça pratik hale getiriyor. Peki CİMER’e şikâyet nasıl iletilir? CİMER, vatandaşların istek, şikâyet ve önerilerini iletebilmeleri amacıyla Cumhurbaşkanı tarafından oluşturulan bir iletişim platformudur. Sistem, vatandaşların devlet kurumlarıyla doğrudan etkileşime geçmesine olanak tanırken çözüm odaklı bir yaklaşım sunmayı amaçlıyor. CİMER sayesinde vatandaşlar kolaylıkla online kayıt yaptırabiliyor.

CİMER ayrıca Anayasa’nın 74. maddesinde düzenlenen dilekçe ve bilgi edinme hakkını da desteklemekte, vatandaşların bu hakları kullanabilmeleri için uygun koşullar yaratmaktadır. Dolayısıyla vatandaşlar şikâyetlerinin yanı sıra bilgi taleplerini de devlet kurumlarına iletebilmektedir. CİMER’in bu işlevi demokratik süreçlere katılımın artırılması yönünde önemli bir adım olarak değerlendirilebilir.

CİMER NEDİR?

CİMER adından sıkça söz ettiren bir platform olarak dikkat çekiyor ancak ne işe yaradığını tam olarak bilmeyenler var. CİMER, vatandaşların dilek, talep ve şikâyetlerini doğrudan Cumhurbaşkanına iletebilmesi amacıyla geliştirilmiş bir sistemdir. Bu platform, bir web sitesi aracılığıyla Başkanla hızlı bir şekilde iletişime geçmenizi sağlar. CİMER, halk ile devlet arasında bir köprü görevi görerek insanların seslerini duyurabilmeleri için etkili bir araç sağlıyor. Bu sayede kişiler karşılaştıkları sorunlara daha hızlı ve kolay çözüm bulma fırsatına sahip oluyorlar.

CİMER’E ŞİKÂYET NASIL YAPILIR?

Öncelikle CİMER’in resmi internet sitesini ziyaret etmeniz gerekmektedir. Bu siteye genellikle “cimer.gov.tr” adresinden ulaşabilirsiniz. Web sitesine giriş yaptıktan sonra, bir hesap oluşturmanız veya kaydolmak için zaten bir hesabınız varsa giriş yapmanız gerekebilir. CİMER giriş işlemi tamamlandıktan sonra tarafınıza şikayetinizi veya talebinizi iletebileceğiniz bir başvuru formu gönderilecektir. Bu formda adınız, soyadınız ve iletişim bilgileriniz gibi temel bilgilerinizin yanı sıra şikayet veya talebinizin detaylarını açıklayabileceğiniz alan yer almaktadır. Formu doldurduktan sonra “Gönder” butonuna tıklayarak başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

CİMER’E ŞİKÂYET EDİNCE NE OLUR?

Şikayet başvurularında CİMER personeli gerekli gördüğü takdirde başvuru sahibinin kimlik ve iletişim bilgilerini gizleyebilir. Bu durumda başvuru sahibinin kişisel bilgileri korunur ve başvuru süreci gizlilik içinde gerçekleşir.

CİMER HANGİ ŞİKAYETLERE BAKAR?

CİMER’e iletilen şikayetler için belirli bir konu sınırı bulunmamaktadır. Vatandaşlar diledikleri herhangi bir konuda başvuruda bulunarak görüş veya şikayetlerini dile getirebiliyorlar. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta iddia veya iddianın açık, anlaşılır ve kesin bir şekilde sunulmasının gerekli olmasıdır.

CİMER BAŞVURUSU EN GEÇ NE ZAMAN SONUÇLANIR?

CİMER’e yapılacak başvurular, dilekçe ve bilgi edinme hakkı çerçevesinde yasal prosedürlere göre değerlendirilecektir. Talebin içeriğine göre 30 gün veya en geç 15 iş günü içinde yanıt verilmesi gerekmektedir.

E-DEVLET CİMER GİRİŞİ

CİMER şikâyetleri e-devlet üzerinden de yapılabilecek. Başvuru sahipleri e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra arama kısmına “CİMER” yazarak uygulamaya doğrudan ulaşabilmektedir. Bu giriş işleminde e-Devlet şifresi, mobil imza, elektronik imza, T.C. Kimlik kartınız veya internet bankacılığı bilgileriniz ve şifreniz kullanılarak yapılır.

CİMER İLETİŞİM

CİMER bilgilendirme kapsamında çağrı merkezini arayarak nasıl başvuru yapacağınız konusunda bilgi alabilir, başvurunuzun güncel durumunu öğrenebilir ve idari danışmanlık hizmetlerinden yararlanabilirsiniz.

İlgili Haberler