SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » En geç uyanan ülkeler belli oldu

En geç uyanan ülkeler belli oldu

Sabahları uyanmakta zorluk çekmek, dengesiz bir zihin ve bedenin işareti olabilir. Uyku temel bir ihtiyaç olduğundan sabah uyanmakta zorluk çekmek ve bu durumun devam etmesi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Konunun uzmanları güne daha kolay başlamanıza yardımcı olacak öneriler sunuyor. İşte detaylar...

Yayınlanma:
ABONE OL
En geç uyanan ülkeler belli oldu

Sabahları uyanmakta zorluk çekmek, dengesiz bir zihin ve bedenin işareti olabilir. Uyku temel bir ihtiyaç olduğundan sabah uyanmakta zorluk çekmek ve bu durumun devam etmesi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Konunun uzmanları güne daha kolay başlamanıza yardımcı olacak öneriler sunuyor. İşte detaylar…

Sabahları daha enerjik uyanmak birçok insan için oldukça zor bir durumdur. Bunun birçok nedeni olabilir. Sağlık sorunları, yatmadan önce yedikleriniz ve içtikleriniz, gibi yapılan hataların listesi uzayıp gidiyor. Uzmanlardan bu konuda önemli uyarılar yapılıyor. Güne erken ve zinde başlamak için bu yöntemleri mutlaka not edin. Detaylar haberimizde…

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
Sabahları uyanmakta zorluk çekmek, dengesiz bir zihin ve bedenin işareti olabilir. Uyku temel bir ihtiyaç olduğundan sabah uyanmakta zorluk çekmek ve bu durumun devam etmesi çeşitli sağlık sorunlarına yol açabilmektedir. Konunun uzmanları güne daha kolay başlamanıza yardımcı olacak öneriler sunuyor. İşte detaylar...

banka

SABAHLARI UYANMAYI SEVMEYENLER İÇİN BAZI BİLİNMEYEN GERÇEKLER NELERDİR?

İşimizin doğası gereği çoğu zaman güne erken başlamak zorunda kalıyoruz. Çoğu insan bu durumdan rahatsız olsa da mecbur olduğu için alışmaya çalışır. Peki siz de sabah insanı olmayanlardan mısınız? Cevabınız “evet” ise işte bilmeniz gerekenler…

 Erken kalkmayı sevmiyorsanız, kendinizi bir gece kuşu olarak görüyorsanız veya bir “sabah insanı” değilseniz, bilmeniz gereken bazı gerçekler var. Daha önce duymadığınız bu bilgiler size yeni bir bakış açısı kazandırabilir.

KAHVE HEM EN İYİ HEM DE EN KÖTÜ DOSTUNUZ OLABİLİR

Kahvenin ana etken maddesi kafeindir. İnsanlar sabahları uyanmak ve kendilerini daha enerjik hissetmek için kahve içerler. Ancak kafein merkezi sinir sistemini uyarır ve beyindeki uykuya dalmanıza yardımcı olmaktan sorumlu olan adenozin reseptörleri ile etkileşime girer.

Beyindeki adenosin gün boyunca artar ve yatağa gittiğinizde yorgun hissetmenize neden olur. Kahve içmek özellikle günün ilerleyen saatlerinde bunun olmasını önleyecektir.

Yani güne bir fincan kahve ile başlamak ruh halinizi, konsantrasyonunuzu ve beyin fonksiyonunuzu geliştirebilirken, günün çok geç saatlerinde kahve içmek uykuya dalmayı çok daha zorlaştırabilir.

STRESTEN UZAK DURMAK SABAHI DAHA İYİ GEÇİRMENİZİ SAĞLAR

Araştırmalar, stresli bir yaşam tarzının, uyanır uyanmaz sizi kaygılandırabileceğini göstermiştir. İnsanların uyandıktan sonraki bir saat içinde ana stres hormonu olan kortizol düzeylerinin yüksek olması normaldir.

Buna kortizol tepkisi denir. Yoğun bir işiniz veya stresli bir yaşam tarzınız varsa kortizol seviyeleriniz normalden yüksek olabilir.

ERTELEME DÜĞMESİNE BASMAK

Sabahları erteleme düğmesine basmak, yeterince uyumadığınızın göstergesi olabilir. Geç saatlere kadar ayakta kalan insanlar genellikle uyanmakta ve birkaç dakika daha uyumakta zorluk çekerler. Ancak unutulmaması gereken en önemli nokta, çalışmaların erteleme düğmesine basmanın sağlığınızı olumsuz etkilemediğini göstermesidir; çok tereddütlü!

KAHVALTI SANDIĞINIZ KADAR ÖNEMLİ DEĞİL

Bazı çalışmalar kahvaltı yapmanın sağlığınız için iyi olduğunu gösterirken, diğer çalışmalar ikisi arasında doğrudan bir bağlantı olmadığını gösteriyor. Bunun yerine vücudunuzu dinlemek ve gün boyunca kendinize çeşitli besinler sağlamak çok daha önemlidir. Sabah açsanız şeker oranı düşük, kompleks karbonhidrat oranı yüksek bir kahvaltı seçin.

GÜNEŞ IŞIĞI UYANMANIZA YARDIMCI OLUR

Doğal ışık vücudunuza ne zaman uyuyacağını ve uyanacağını söyler. Uyumakta güçlük çekiyorsanız, sabahları güneş ışığına maruz kalmak vücut saatinizi sıfırlamanıza yardımcı olabilir.

DÜNYANIN EN GEÇ UYANAN ÜLKELERİ

Güneş ışığı vücudunuza uyanma zamanının geldiğini söyleyerek yeni güne daha enerjik başlamanıza yardımcı olur. Akşam saatlerinde gün ışığı azaldıkça vücudunuz yeniden uykuya hazırlanır. Suudi Arabistan’da yaşıyorsanız ortalama uyanma saatiniz sabah 8:27’dir, Yunanistan’da ise sabah 8:25 civarında uyanmayı bekleyebilirsiniz. Bunun nedeni bu ülkelerdeki sıcak iklim ve kültürlerinin ayrılmaz bir parçası haline gelen gece hayatı olabilir.

YATMADAN ÖNCE DUŞ ALMAK

Bu, özellikle sıcak bir banyo yapıyorsanız, beyninize uyku vaktinin geldiği sinyalini verebilir. Yatmaya hazırlanırken vücudunuz ısınır, elleriniz ve ayaklarınız soğur. Ilık suda bekletmek sıcaklığınızı düzenlemenize ve daha iyi uyumanıza yardımcı olabilir.

EGZERSİZ BEYNİNİZİN PERFORMANSINI ARTIRABİLİR

İyi bir gece uykusu alamadığınızda, konsantre olma yeteneğinizin azaldığını veya ertesi gün konsantre olamadığınızı fark edebilirsiniz. Ancak uyandıktan sonra 20 dakika orta şiddette egzersiz yapmak beyin performansını artırabilir.

JAPONYA’DA İKİGAİ TEKNİĞİ

İkigai yaşam tarzı kavramı, insanları yataktan kalkmak için nedenler bulmaya teşvik eder. Japon kültürünün popüler bir parçasıdır ve herkesin hayatta bir ikigai veya amacı olduğuna inanılır. İnsanlar neyi sevdiklerini, hangi konuda iyi olduklarını, nasıl para kazanabileceklerini ve dünyanın neye ihtiyacı olduğunu düşünmeye teşvik ediliyor.

İlgili Haberler