SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Erdoğan: UEFA’nın Kararı Siyasi. Hedef Dünya Kupası ve EURO 2028

Erdoğan: UEFA’nın Kararı Siyasi. Hedef Dünya Kupası ve EURO 2028

Yayınlanma:
ABONE OL
Erdoğan: UEFA’nın Kararı Siyasi. Hedef Dünya Kupası ve EURO 2028

Almanya’da gerçekleştirilen EURO 2024’te Milli takımımız çeyrek finalde Hollanda’ya 2-1 mağlup olarak turnuvaya veda etti. Turnuvada en çok dikkat çeken olay ise Merih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı Bozkurt işareti oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Berlin’de Hollanda maçını izledikten sonra yurda dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Merih Demiral’a verilen 2 maçlık cezayı eleştirerek, UEFA’nın kararının siyasi olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Merih’e verilen 2 maç ceza şampiyonaya gölge düşürdü, UEFA’nın kararı siyasi bir karardır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan cezayı eleştirirken şu ifadeleri kullandı: “Merih’e verilen 2 maç ceza şampiyonaya gölge düşürdü, UEFA’nın kararı siyasi bir karardır. Temiz bir mücadele verilmişken, bu ceza haksız bir karar oldu. UEFA’nın verdiği bu ceza, aslında Türkiye’nin millet olarak yapısına dönük verilmiş bir cezadır.” 

Cumhurbaşkanı, Almanya’nın kartal sembolünü veya Fransa’nın horoz sembolünü kullanan sporcuların cezalandırılmadığını belirterek, “Eğer olay Bozkurt işaretini cezalandırmaksa, Almanlarda kartal var, kartalı cezalandırıyor musunuz? Yok. Fransızlarda horoz var, ‘Niye horozlanıyorsun’ diyerek Fransızları cezalandırıyor musunuz? Yok.” dedi.

Milli Takımın Performansı

Erdoğan, genç futbolcu Arda Güler’in yeteneklerine dikkat çekerek, Arda’nın Türk futbolunun geleceği için büyük bir umut olduğunu belirtti. Mert Günok’un Avusturya maçındaki performansını öven Erdoğan, “Mert Günok’un o refleksi ortaya koyması muhteşem bir şey. 35 yaşında bir kalecinin böyle bir refleks ortaya koyması anlatılır bir şey değil.” dedi.

Cumhurbaşkanı, turnuva öncesinde takımın performansından memnun olduğunu belirtti ve futbolcuların ortaya koyduğu mücadeleyi övdü. Erdoğan, “Ben bu maçlarda görev alan futbolcularımızın hiçbirini birbirinden ayırt edemem. Hepsi de gerçekten ortaya kabiliyetlerini döktüler.” ifadelerini kullandı.

Montella’ya Destek Çıktı

Erdoğan, Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella’nın performansını da değerlendirdi. Montella’nın samimiyetine ve Türkiye’ye olan sevgisine vurgu yapan Erdoğan, “Montella bir defa kendini zaten ispatlamış bir insan. Elinden geleni ortaya koymaya çalışıyor, yapıyor.” dedi.

Yeni Hedef Dünya Kupası ve EURO 2028

Türkiye’nin yeni hedefinin Dünya Kupası olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Dünya şampiyonasına hedef büyüterek yürüyeceğiz” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Türkiye’nin 2026 Dünya Kupası ve 2028 Avrupa Şampiyonası için hazırlıklara başladığını belirtti. Genç futbolcuların önemine dikkat çeken Erdoğan, “Önemli olan iki husus var. Bir tepeden tırnağa federasyonun yapısı, iki teknik kadroların kalıcılığı. Şu anda güzel bir tırmanış, genç bir ekip var.” ifadelerini kullandı.

Yabancı Futbolcu Kontenjanı

Erdoğan, yabancı kontenjanının artırılması konusunda sorulan soruya ise; yabancı futbolcu kontenjanının artmasını doğru bulmadığını belirterek, yerli futbolculara daha fazla şans verilmesi gerektiğini savundu. Erdoğan, “Bence yerli futbolcularımızın önünü açmak lazım. Ben çok fazla yabancının olmasını milli futbolumuz için doğru bulmuyorum.” dedi.

İlgili Haberler