SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Esad’dan Türkiye açıklaması: Şart değil

Esad’dan Türkiye açıklaması: Şart değil

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri düzeltme girişimleri devam ederken Suriye Başkanı Beşar Esad konu ile ilgili açıklama yaptı ve 'Suriye'den Türk askerleri çekilsin' dedi. İşte ayrıntılar.

Yayınlanma:
ABONE OL
Esad’dan Türkiye açıklaması: Şart değil

Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri düzeltme girişimleri devam ederken Suriye Başkanı Beşar Esad konu ile ilgili açıklama yaptı ve ‘Suriye’den Türk askerleri çekilsin’ dedi. İşte ayrıntılar.

Türkiye- Suriye arasındaki ilişkilerin düzeltilme girişimleri sürerken Suriye Başkanı Beşar Esad açıklama yaptı. Esad, Suriye topraklarından Türk askerlerinin çıkmasını istediğini belirtirken, görüşmelerin başlaması için ön koşul olmadığını belirtti. Suriye Başkanı Esad, Türkiye ile ilişkileri düzeltme çabaların henüz sonuç vermediğini belirtti.

esad

İLGİLİ HABER Rusya savaşa devam ediyor: 51 kişi öldü
Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkileri düzeltme girişimleri devam ederken Suriye Başkanı Beşar Esad konu ile ilgili açıklama yaptı ve 'Suriye'den Türk askerleri çekilsin' dedi. İşte ayrıntılar.

‘SURİYE’DEN TÜRK ASKERLERİNİN ÇEKİLMESİ ŞART DEĞİL’

Beşar Esad, Suriye Parlamentosunda yaptığı açıklamalarda Türkiye ile ilgili açıklamalarına da yer verdi. Türk askerlerinin Suriye’den çekilmesinin normalleşme görüşmeleri için şart olmadığını belirtti.

GİRİŞİMLER SONUÇ VERMEDİ

Şu ana kadar yapılan görüşmelerde bir sonuç elde edilmediğinin altını çizen Esad, şöyle konuştu: Rusya, İran ve Irak’ın arabuluculuk çabalarına ilişkin olarak, “arabulucuların ciddiyetine ve samimi çabalarına rağmen çabalar önemli sonuçlar vermedi. ” dedi.

‘SORUN TOPLANTI DEĞİL, İÇERİĞİ’

Esad geçen ay yaptığı açıklamada şöyle demişti: “Sorun toplantıda değil, toplantının içeriğinde.”

“Görüşmenin temeli nedir? Teröre destek, Suriye topraklarından çekilme gibi sorunların nedenlerine son vermek mi? Sorunun özü bu. Eğer böyle bir toplantı ne anlama gelir? Sorunun özü tartışılmadı mı?”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO zirvesi sonrasında düzenlediği basın toplantısında, “İki hafta önce Sayın Esad’ı aradım; ya benim ülkeme gelir, ya da bu toplantıyı üçüncü bir ülkede yaparız” dedim. Konuyla ilgili olarak muhataplarıyla da görüştü. Öfke ve kırgınlığın üstesinden gelmek için yeni bir süreç başlatmayı umuyoruz” dedi.

İlgili Haberler