SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SPOR » EURO 2024 Yarı Finalinde İspanya, Fransa’yı Mağlup Ederek Finale Yükseldi

EURO 2024 Yarı Finalinde İspanya, Fransa’yı Mağlup Ederek Finale Yükseldi

Yayınlanma:
ABONE OL
EURO 2024 Yarı Finalinde İspanya, Fransa’yı Mağlup Ederek Finale Yükseldi

EURO 2024 yarı finalinde İspanya ile Fransa, Münih Futbol Arena’da karşı karşıya geldi. Nefes kesen mücadelede İspanya, Fransa’yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi.

Büyük bir heyecana sahne olan maçta İspanya, Fransa’yı 2-1 mağlup ederek finale yükseldi. İspanya’nın gollerini Lamine Yamal (21. dk) ve Dani Olmo (25.dk) kaydederken, Fransa’nın tek golü Kolo Muani‘den (9.dk) geldi.

İspanya, turnuva boyunca hücumda zorluk yaşayan Fransa’ya karşı ikinci yarıda savunmaya ağırlık verdi ve maçı 2-1 kazanarak finale yükseldi. Bu sonuçla İspanya, 5. kez Avrupa Şampiyonası finaline çıkmış oldu.

Maç Özeti:

  • Fransa 1-0 İspanya (9. Dakika, Kolo Muani)
  • İspanya 1-1 Fransa (21. Dakika, Lamine Yamal)
  • İspanya 2-1 Fransa (25. Dakika, Dani Olmo)

Euro 2024 ilk Finalist İspanya

İspanya, bu galibiyetle birlikte EURO 2024 finalinde yerini alırken, Fransa’yı turnuvanın dışına itti. İspanya’nın üstün performansı ve genç yetenek 18 yaşındaki Lamine Yamal’ın tarihi golü( arda gülerin Gürcistana attığı golün aynısı) , maçın en çok konuşulan olayları arasında yer aldı. İspanya, İngiltere-Hollanda mücadelesinin galibi ile finalde karşılaşacak.

  • Maçın İlk Golü Fransa’dan: Karşılaşmanın henüz 9. dakikasında Fransa, Kolo Muani’nin golüyle 1-0 öne geçti. Mbappe’nin sol kanattan yaptığı ortayı iyi değerlendiren Muani, kafayla topu ağlara gönderdi.

  • Yamal’dan Eşitlik Golü: Fransa’nın golüne yanıt 21. dakikada Lamine Yamal’dan geldi. Ceza sahası dışından sol ayağıyla 25 metre mesafeden yaptığı vuruş, uzak direğe çarparak filelere gitti. Bu gol, 16 yaş 362 günlük olan Yamal’ı Avrupa şampiyonaları tarihinin en genç gol atan oyuncusu yaptı.

  • Olmo’nun Golüyle İspanya Öne Geçti: İspanya, 25. dakikada Dani Olmo’nun golüyle 2-1 öne geçti. Jesus Navas’ın sağ kanattan yaptığı ortayı savunma oyuncusu Upamecano uzaklaştıramadı, topu kapan Olmo’nun şutu Kounde’nin müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

İspanya’nın Yolu Finale: İspanya, EURO 2024 boyunca tüm maçlarını kazandı. B Grubu’nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk’u mağlup eden İspanya, son 16 turunda Gürcistan’ı, çeyrek finalde ise Almanya’yı uzatmalarda eleyerek yarı finale yükselmişti. Yarı finalde de Fransa’yı 2-1 yenerek adını finale yazdırdı.

Lamine Yamal Tarihe Geçti: Yamal, turnuva tarihinde hem en genç oyuncu hem de en genç gol atan oyuncu unvanını kazandı. Fransa maçında attığı golle 18 yıl 141 günlük Johan Vonlanthen’in rekorunu kırdı.

Maçın Önemli Anları:

  • 9. Dakika: Fransa, Mbappe’nin ortasında Kolo Muani’nin kafa golüyle öne geçti.
  • 21. Dakika: Yamal, ceza sahası dışından attığı golle eşitliği sağladı.
  • 25. Dakika: Olmo, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşla İspanya’yı öne geçirdi.

İspanya, 2021 Uluslar Ligi’nin Rövanşını Aldı: İspanya, 2021 yılında Uluslar Ligi finalinde Fransa’ya 2-1 yenilmişti. Bu galibiyetle hem finale yükseldi hem de 2021’deki mağlubiyetin rövanşını aldı.

İspanya’nın Finaldeki Rakibi: İspanya, 10 Temmuz Çarşamba (bugün) oynanacak yarı final karşılaşması İngiltere-Hollanda maçının galibi ile karşılaşacak.

İlgili Haberler