SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Hindistan’da sel felaketi: 28 ölü

Hindistan’da sel felaketi: 28 ölü

Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışlar, can kayıplarına neden oldu. Son bilgilere göre, doğal afetin sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e ulaştı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Hindistan’da sel felaketi: 28 ölü

Hindistan’ın batısındaki Gujarat eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışlar, can kayıplarına neden oldu. Son bilgilere göre, doğal afetin sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 28’e ulaştı.

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Gujarat eyaletinde 25 Ağustos’tan bu yana aralıksız devam eden şiddetli yağışlar konusunda uyarıda bulundu. Hindustan Times’ın haberine göre, IMD yetkilileri, bölgede yaşanan aşırı yağışların olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

Hindistan’da Yağış Felaketi Ölü Sayısı 28’e Yükseldi

Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD), Gujarat eyaletinde etkili olan şiddetli yağışların devam edeceği uyarısında bulundu. IMD, eyaletin 11 bölgesi için “kırmızı alarm” ve 22 bölgesi için ise “sarı alarm” verdi.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
Hindistan'ın batısındaki Gujarat eyaletini etkisi altına alan şiddetli yağışlar, can kayıplarına neden oldu. Son bilgilere göre, doğal afetin sonucu hayatını kaybedenlerin sayısı 28'e ulaştı.

Yağışların yol açtığı sel ve heyelanlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 28’e ulaştı. Gujarat Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, felaketin boyutları bir kez daha gözler önüne serildi.

Gujarat afet yönetimi yetkilileri, on binlerce kişinin yağışlardan etkilendiğini ve 17 bin 800 kişinin tahliye edildiğini açıkladı.

Hindistan'da sel felaketi

Gujarat’ta Yağış Felaketi: Ordunun Yardımı İstendi

Gujarat eyaletinde barajların çoğunun taşması üzerine yetkililer, vatandaşları sel konusunda uyardı. Durumun ciddiyetini dikkat çeken eyalet hükümeti, bölgelere askeri güç gönderilmesi talebinde bulundu.

Yağışların etkisiyle eyaletteki birçok yol hasar gördü ve günlük hayat olumsuz etkilenmeye başladı. Bu nedenle okullar iki gün süreyle tatil edildi. Hindistan Başbakanı Narendra Modi, yaşanan felaketi yakından takip ettiğini ve Gujarat Başbakanı Bhupendra Patel ile görüşerek eyalete her türlü desteğin verileceğini belirtti.

İlgili Haberler