SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Iğdır Asma Köyünde Yıldırım Düşmesi Sonucu 2 Kardeş Ağır Yaralandı

Iğdır Asma Köyünde Yıldırım Düşmesi Sonucu 2 Kardeş Ağır Yaralandı

Yayınlanma:
ABONE OL
Iğdır Asma Köyünde Yıldırım Düşmesi Sonucu 2 Kardeş Ağır Yaralandı

Olay, öğle saatlerinde Iğdır merkeze bağlı Asma Köyü kırsalında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yunus Emre A. (17) ve Aziz A. (15), hayvanlarını otlatmak amacıyla meraya çıktı. Ancak aniden başlayan sağanak yağıın ardından bulundukları alana yıldırım düştü. Yıldırım çarpması sonucu iki kardeş ağır şekilde yaralanırken, 20 küçükbaş hayvan (koyun) telef oldu.

Olayın ardından kardeşlerin yakınları durumu hemen sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. Bölgeye hızla sevk edilen sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Yaralı kardeşler yapılan ilk müdahalenin ardından Iğdır Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücutlarında yanıklar oluşan kardeşlerin sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Yaralı kardeşlerden biri yılırım düşme anında yaşadıklarını “Her zamanki gibi koyunları yaylaya otlatmaya götürdük. Öğlen saatinde şiddetli yağmur yağmaya başladı. Zaman zaman şimşek de çakıyordu. Abimle yan yanaydık bir anda büyük bir acı ile yere düştük ve bir süre yarı baygın halde kaldık. Bizi görenler durumu yakınlarımıza bildirmiş. Onlar da yanımıza gelince vücudumuzdaki elektriği alması için başımız dışarıda kalacak şekilde toprağa gömüp ambulansı bekledik. Yaram çok ama buna da şükür. Olay anında 20 koyun da ölmüş” şeklinde anlattı.

Bu talihsiz olayda yaralanan kardeşler için sağlık ekipleri ellerinden geleni yaparken, Aktaş ailesine de sabır ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

İlgili Haberler