SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Iğdır Belediyesinde İşçi Kıyımı! 204 Belediye İşçisi İşten Çıkarıldı

Iğdır Belediyesinde İşçi Kıyımı! 204 Belediye İşçisi İşten Çıkarıldı

Yayınlanma:
ABONE OL
Iğdır Belediyesinde İşçi Kıyımı! 204 Belediye İşçisi İşten Çıkarıldı

31 Mart yerel seçimlerinde Iğdır Belediye Başkanlığını kazanan DEM Parti adayı Mehmet Nuri Güneş, seçim sonrasında yaptığı ilk toplantısında emekçilere saygı duyacağını, kimseye mobbing uygulanmasına izin vermeyeceğini ve işçilerin alındıkları kadrolara göre çalışacaklarını belirterek umut vadeden açıklamalarda bulunmuştu.

Ancak gelin görün ki başkan bu konuşmasında yaptığı taahhütlere hiç bir zaman uymadı. Öyle ki, aradan geçen süre zarfında belediyede işçilere yönelik mobbing, taciz ve yer değiştirme olayları sıkça yaşandı. Resmi dayanağı olmasa da son zamanlarda belediyeden işçi çıkarılacağı söylentileri dolaşmaya başlamıştı bile. Geçtiğimiz Cuma günü mesai bitiminde Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş’in bu konuyla ilgili bir açıklama yapıp çıkartılacak işçilerin isimlerini açıklayacağı söylentisi üzerine, ‘Belediye İş Sendikası’ yetkilileri ile birlikte aileler Belediye önünde toplandılar. Ancak Belediye Başkanı açıklama yapmadan Belediyeden ayrıldı. Bunun yerine, Iğdır Belediyesi Instagram sosyal medya hesabından 204 kişinin işten çıkarıldığı duyuruldu.

Yapılan duyuruda; “Mart 2024 yerel seçim öncesi Belediyemize ihtiyaç fazlası personel alımı yapılmıştır. Yönetimi devraldığımız tarihten itibaren toptancı yaklaşmak yerine bizim emeğe verdiğimiz değer kurumun ihtiyacı ve bütçe durumu göz önüne alınarak 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49. maddesi gereğince kurumumuzun borç durumu dolayısıyla hizmet üretemeyecek duruma gelmesi, yüksek maliyetler, maaş, vergi, SGK ödemelerinin yapılamaması gibi nedenlerden dolayı 204 Şirket Personelinin iş akdine 05/07/2024 tarhinden itibaren son verilmiştir.” denilmiştir.

Iğdır Belediyesi tarihinde ilk defa bu kadar büyük bir toplu işten çıkarma yaşanmıştır. Iğdır’da ilk defa sokak temizliğinde Iğdırlı kadınlar çalıştırılmış, ancak sonunda işten çıkarılmışlardır. Daha önce 150 kişi işe alındığında, kimse bu kişilerin neden işe alındığını sorgulamamış ve dedikodusunu dahi yapmamıştı. Hatta gelen kayyum belediye başkanı bu kişilerden birini dahi işten çıkarmamıştı.

Bu uygulama, ne birlikte kardeşçe yaşama kültürüne, ne demokrasiye, ne insan haklarına, ne de örf ve adetlere uyuyor.

Güncelleme (12.07.24): İşçilerin tekrar geli alınması gibi bir durum olmadı. Eylemler devam ediyor. İşten çıkartılan işçilere destek için Ak Parti Iğdır Milletvekili Cantürk Alagöz işçilere destek çıkmak için Ankaradan Iğdır’a geçti.

İlgili Haberler