SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Iğdır Çimenler’de Çıkan Anız Yangını Kontrol Altına Alındı

Iğdır Çimenler’de Çıkan Anız Yangını Kontrol Altına Alındı

Yayınlanma:
ABONE OL
Iğdır Çimenler’de Çıkan Anız Yangını Kontrol Altına Alındı

Iğdır Merkez Alikamerli Mahallesi‘nin Çimenler mevkiinde bir tarlada çıkan anız yangını, çevre sakinleri arasında paniğe yol açtı. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, hızla yayılarak tarlayı etkisi altına aldı. Yangının fark edilmesi üzerine, olay yerine hızla itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin zamanında müdahalesi sayesinde yangın, çevredeki diğer alanlara sıçramadan kontrol altına alındı ve söndürüldü. İtfaiye ekipleri, yangının nedenine ilişkin detaylı bir inceleme başlattıklarını duyurdu.

Yangın Kontrol Altına Alındı, Soğutma Çalışmaları Devam Ediyor

Yangının çıkışı sonrasında herhangi bir can kaybı veya yaralanma yaşanmaması gönüllere su serperken, yangının sadece tarla alanında maddi hasara yol açtığı ifade edildi.

İtfaiye ekipleri, yangının tamamen söndürülmesinin ardından bölgede soğutma çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Olası bir yeniden alevlenmeyi önlemek amacıyla gerekli tedbirler alındı.

Yangının çıkış nedenine dair kesin bir bilgi henüz bulunmamakla birlikte, itfaiye ve güvenlik birimlerinin detaylı incelemeleri devam ediyor. Yangının nedeninin belirlenmesi için yapılan araştırmaların kısa sürede sonuçlanması bekleniyor. Yetkililer ayrıca, vatandaşları anız yangınlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Anız Yangını Nedir?

Anız yangını, hasat sonrasında tarlada kalan bitki sapları, kökler ve diğer artıkların (anız) çeşitli nedenlerle yanması sonucunda meydana gelen yangınlardır. Genellikle tarım alanlarında görülen bu yangınlar, çiftçilerin hasat sonrası tarlalarını temizlemek amacıyla anızları yakmaları sonucu ortaya çıkar. Ancak kontrolsüz ve bilinçsiz bir şekilde yapılan bu uygulama, ciddi çevresel ve ekonomik sorunlara yol açabilir.

İlgili Haberler