SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GENEL » Iğdır’da Yıl İçerisinde 4. Karpuz Hasadı Yapıldı

Iğdır’da Yıl İçerisinde 4. Karpuz Hasadı Yapıldı

Yayınlanma:
ABONE OL
Iğdır’da Yıl İçerisinde 4. Karpuz Hasadı Yapıldı

Iğdır’da, Tarla Günleri programı kapsamında Oba Köyü’nde düzenlenen karpuz hasadı, bu yıl dördüncü kez gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe Iğdır Valisi Ercan Turan da katıldı ve hasat sürecine destek verdi.

Vali Ercan Turan, etkinlikte yaptığı konuşmada, “Bu sene Iğdırlılar ve bölge halkımız karpuza doydu. Allah da bereket ihsan etti. Biz hep beraber çiftçisiyle, memuruyla, işçisiyle Iğdır’ımızın gelişmesi için çalışmaya devam edeceğiz. Üretimde gösterdikleri gayret için örnek çiftçilerimizi tebrik ediyorum” dedi. Turan ayrıca, bu yılki bereketli hasadın, Iğdır’ın tarımsal potansiyelinin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Iğdır’ın Karpuz Üretiminde Yüksek Verim

Iğdır, karpuz üretiminde bölgenin lideri konumunda yer alıyor. İlde yıl boyunca dört kez karpuz hasadı yapılabilmesi, Iğdır’ın verimli toprakları ve uygun iklim koşulları sayesinde mümkün oluyor. İl genelinde yılda yaklaşık 40 bin ton karpuz üretiliyor ve bu üretim, bölgenin karpuz ihtiyacının büyük bir kısmını karşılıyor.

İlgili Haberler