SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SPOR » Iğdırlı Özge Demirtaş 70 Kiloda Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu

Iğdırlı Özge Demirtaş 70 Kiloda Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu

Yayınlanma:
ABONE OL
Iğdırlı Özge Demirtaş 70 Kiloda Türkiye Kick Boks Şampiyonu Oldu

Milli Takım belirleme kriterleri kapsamında, Konya Karatay Kongre ve Spor Merkezi, 01-09 Temmuz 2024 tarihleri arasında Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’na ev sahipliği yaptı. Bu prestijli turnuva, büyükler, gençler, yıldızlar ve minikler kategorilerinde sporcuları bir araya getirerek kıyasıya mücadelelere sahne oldu.

Iğdır’ı temsil eden Full Contact disiplinindeki sporcular, turnuvada üstün başarılar elde etti. Özge Demirtaş (70 kg), turnuvada Türkiye Şampiyonu olurken, Savaş Salman (54 kg) ve Gamze Kancar (65 kg), her ikisi de Türkiye üçüncüsü olma başarısını gösterdiler.

Gamze kancar için ayrıca bir parentez açalım istedik. Gamze Kancar 2023’te İstanbul’da düzenlenen 8. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupasında 60 kilo genç bayanlarda Dünya Şampiyonu olmuştu.

Hedef Dünya Şampiyonluğu!

Kick Boks Antrenörü Umut Can Öztürk, sporcularının turnuvada gösterdiği performanstan büyük gurur duyduğunu belirtti. Öztürk, “Özge Demirtaş Türkiye Şampiyonu, Savaş Salman ve Gamze Kancar Türkiye üçüncüsü olarak bizleri gururlandırdı. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Özge Demirtaş’ın başarısı sadece Türkiye sınırları içinde kalmadı. Konya’da düzenlenen ve Milli Takım belirleme kriterlerinin üçüncü ve son ayağı olan Türkiye Açık Kick Boks Turnuvası’nda şampiyon olarak en yüksek puanı alan Özge Demirtaş, 23 Ağustos – 01 Eylül tarihleri arasında Macaristan’da yapılacak olan Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı. Bu büyük başarı, sporcu ve antrenör için gurur verici bir anı oldu.

Destekçilere Teşekkürler!

Antrenör Umut Can Öztürk, başarılarının arkasındaki destekçilerine de teşekkür etmeyi ihmal etmedi. “Bu süreçte bana ve sporcularıma her zaman desteklerini esirgemeyen ve yanımızda olan Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Recai Şahin’e, Iğdır Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürümüz Savaş Kaya’ya, Iğdır Gençlik Merkezi Müdürümüz Ahmet Karaca’ya, Iğdır KYK Müdürümüz Erol Bayat’a, Iğdır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü kurum şube müdürlerimize ve bize inanan ve güvenen Iğdır halkımıza teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Bu başarılar, Iğdır’ın sporcularının ne kadar yetenekli ve azimli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Gelecekte de bu tür başarıların devam etmesi, Iğdır’ın spor camiası için büyük bir umut kaynağı olmaya devam edecek. Özge Demirtaş’ın Dünya Şampiyonası’ndaki mücadelesi merakla beklenirken, tüm Türkiye’nin desteği ve duaları genç sporcularımızla olacak.

İlgili Haberler