SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » İkinci el elektronik ürün satışlarında yeni dönem

İkinci el elektronik ürün satışlarında yeni dönem

Ticaret Bakanlığı'na ikinci el elektronik eşya ticareti yapanlar kaydedilecek. Yenilenmiş elektronik eşyalarda yeni dönem! Kurallara uymayanlar için yenileme yetki belgesi 6 aya kadar askıya alınması planlanıyor. İşte ayrıntılar.

Yayınlanma:
ABONE OL
İkinci el elektronik ürün satışlarında yeni dönem

Ticaret Bakanlığı’na ikinci el elektronik eşya ticareti yapanlar kaydedilecek. Yenilenmiş elektronik eşyalarda yeni dönem! Kurallara uymayanlar için yenileme yetki belgesi 6 aya kadar askıya alınması planlanıyor. İşte ayrıntılar.

Ticaret Bakanlığı’na yenilenmiş elektronik ürün ticareti yapanlar kaydedilecek. Kurallara uymayanların yetki yenileme belgesi 6 ay süre ertelenecek.

yenilenmiş

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Ticaret Bakanlığı'na ikinci el elektronik eşya ticareti yapanlar kaydedilecek. Yenilenmiş elektronik eşyalarda yeni dönem! Kurallara uymayanlar için yenileme yetki belgesi 6 aya kadar askıya alınması planlanıyor. İşte ayrıntılar.

Cep telefonu, tablet gibi elektronik kimlik bilgilerinin yer aldığı kullanılmış eşyaların ticareti ile uğraşan gerçek veya tüzel kişiler ile işyerleri, belirtilen bilgi ve belgeleri Ticaret Bakanlığınca oluşturulan sisteme kayıt edecekler. Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinde ki duyuru ile uygulama 3 ay sonra başlayacak.

Ticaret Bakanlığınca yenilenmiş ürünlerin satışına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Bu nedenle cep telefonu, tablet, akıllı saat, bilgisayar gibi elektronik kimlik bilgileri içeren ikinci el eşya satışı yapan gerçek veya tüzel kişiler ile işyerlerinin Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen bilgi ve belgeleri sisteme kaydetmeleri gerekecektir.

YETKİ BELGESİ ASKIYA ALINACAK

Aksi takdirde uygulamaların tespiti ve yazılı ihtara rağmen ihlalin devam etmesi veya süre içerisinde ihlalin giderilmemesi halinde, ihlalin niteliğine göre en fazla 6 ay süreyle yetki yenileme yetki belgesi askıya alınır.

Bu kişilere ve işyerlerine yetki yenileme belgesi verilmesi için gerekli koşulların artık sağlanmadığının tespiti halinde eksikliklerin giderilmesi için süre verilecek. Eksikliklerin giderilmemesi, belgenin düzenlenmesi için gerekli şartlara göre giderilemeyecek bir eksikliğin tespit edilmesi veya yenileme merkezinin talebi üzerine yenileme yetki belgesi iptal edilecektir.

Yetki yenileme belgesini yenilemeyen, yetki yenileme belgesi iptal edilen veya askıya alınan yenileme merkezi faaliyetini devam ettiremeyecektir. Belgesi iptal edilen yenileme merkezine, iptal tarihinden itibaren 1 yıl süre ile yetki yenileme belgesi verilmeyecektir. Yenileme faaliyetini yürüten şube, yetkili alıcı ve yetkili satıcı yenileme yetkisini devredemez.

İlgili Haberler