SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » OTOMOBİL » İkinci el otomobil fiyatlarında artış bekleniyor

İkinci el otomobil fiyatlarında artış bekleniyor

Araç alacaksanız bu haberi kesinlikle kaçırmayın! 2. elde artış yaşanacak! Detaylar haberimizde.

Yayınlanma:
ABONE OL
İkinci el otomobil fiyatlarında artış bekleniyor

Araç alacaksanız bu haberi kesinlikle kaçırmayın! 2. elde artış yaşanacak! Detaylar haberimizde.

Pandemi döneminde araç fiyatları artmasına rağmen geçen yıl ikinci el otomobil satışları %25 düştü. Galericiler, fiyatların şimdilik uygun seviyede olduğunu ve döviz kurundaki muhtemel değerlenmenin önümüzdeki aylarda fiyat artışına yol açabileceğini belirtiyor. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

2. EL ARAÇLARDA FİYAT ARTIŞI YAŞANABİLİR

Otomobil sektörü, üretim, çip krizi ve hammadde sorunları nedeniyle pandeminin etkileriyle boğuşuyor. Araç fiyatlarının bu süreçte arttığını ancak bayiler, geçtiğimiz sene ikinci el araç satışlarının %25 oranında düştüğünü belirterek, artan döviz kurunun daha yüksek araç fiyatlarına kapı açtığına dikkat çekti. Abdullah Acıbadem, pandemi süreci sonrasında fiyatların sabit kalması için hazırlanan projelerin devam edeceğini belirterek, şöyle konuştu: “Pandemi sürecini yaşadık ama günlük araç fiyatı hiçbir zaman yükselmedi, değişmedi. Çünkü piyasa her zaman yükselişte. Özellikle yeni otomobillerin kontrolsüz büyümesiyle ilgili olarak hükümetimizin ve Ticaret Bakanlığımızın aldığı önlemler kapsamında elbette atılan adımlar da oldu. Altı ay 6.000 kilometre planlanan proje, 1 Ocak 2025 tarihine kadar uzatıldı.Yani noter sistemi, bu araç 6 ay 6 bin kilometre sürülmeden bu araçla ilgili hiçbir sistemi açmayacak” Abdullah Acıbadem, faizlerin düşmesi durumunda yatırımların bu sektöre yönlendirileceğini belirterek, şöyle konuştu: ”Tabii ki burada normal şirketlerin, özellikle tescil belgesine sahip veya tescilli şirketler olması halinde, bu çerçevede hareket etmesi mümkün olmayacaktır. Yani internette dolaşan en yanlış mesajlardan biri araç fiyatlarının kışın düşük olduğu, sonbaharda ise daha düşük olacağıdır. Bu söylentilere inanmayın çünkü araç fiyatının düşme ihtimali yok. 

İLGİLİ HABER Yeni Peugeot 3008 ve E-3008’in satış fiyatları belli oldu
Araç alacaksanız bu haberi kesinlikle kaçırmayın! 2. elde artış yaşanacak! Detaylar haberimizde.

2.El Araba Fiyatlarında Artış

 Araç fiyatlarının düşmesi için ya döviz kurunun düşmesi gerekiyor ya da devletin ÖTV indirimi gibi ek indirimler yapması gerekmektedir. Aksi halde araç fiyatlarının düşme ihtimali yok. Tam tersine döviz kurundaki dalgalanmalar her zaman yeni arabalara yansır ve her ay bir önceki aya baktığınızda X markasına ait internetteki rakamlar güncellenip trende girecektir. Yeni bir arabanın fiyatı, bir bayinin veya perakendecinin istediği fiyat ile plakalı veya aynı aracın fiyatı arasındaki farka bakarsanız, bunun bu noktada gerçekten bir anormallik olduğunu göreceksiniz. Elbette faiz oranları yüksek kalıyor, bu da otomotiv sektörüne tahsis edilen fonların tamamen bankalardaki faiz getiren mevduatlara kaydırıldığı anlamına geliyor. Başka bir deyişle, faiz oranları zamanla düştükçe bu para tekrar yatırımlara, arabalara ve gayrimenkullere akıyor.” Döviz kurundaki artışın otomobil pazarına da yansıyacağını vurgulayan Başkan Acıbadem, Tabii burada alınan önlemlerin boyutuna bakıldığında otomotiv sektörünün fiyat balonu geçtiğimiz sene 7’nci aydan sonra 12’nci aya ulaştı. Baktığınızda elbette geçen seneki fiyatla bu seneki fiyat arasında yüzde 20-25’lik bir indirim var. Başka bir deyişle, bu döviz kuru aslında bir balon döviz kurudur. Şu anki araç fiyatları kesinlikle normal seviyede. Yeni ile kullanılmış arasındaki bu fark, arz ve talep arttıkça mutlaka dolacaktır. Bu nedenle fiyatlar az da olsa artacaktır. Elbette bunu gelecekte döviz kurları belirleyecek.” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler