SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SPOR » İngiltere, Hollanda’yı Mağlup Ederek EURO 2024 Finaline Yükseldi

İngiltere, Hollanda’yı Mağlup Ederek EURO 2024 Finaline Yükseldi

Yayınlanma:
ABONE OL
İngiltere, Hollanda’yı Mağlup Ederek EURO 2024 Finaline Yükseldi

Euro 2024 Finalistleri Belli Oldu! EURO 2024 yarı finalinde İngiltere, nefes kesen bir maçta Hollanda‘yı 2-1 yenerek finalde İspanya‘nın rakibi oldu. BVB Dortmund Stadı‘nda gerçekleşen mücadele büyük heyecanla başladı. Hollanda, Xavi Simons‘un ceza sahası dışından attığı muhteşem golle 7. dakikada öne geçti.

İngiltere, hızlı bir şekilde yanıt verdi. Harry Kane, 15. dakikada ceza sahası içinde yaşanan bir faul sonrası VAR incelemesiyle penaltı kazandırdı. Kane, 18. dakikada penaltı vuruşunu gole çevirerek skoru eşitledi. İlk yarı boyunca her iki takım da üst düzey bir futbol sergileyerek ilk 45 dakikayı beraberlikle tamamladı.

İkinci yarıda da iki takım da gol arayışlarını sürdürdü. İngiltere, birkaç önemli fırsatı değerlendiremeyerek öne geçme şanslarını kaybetti. Ancak maçın son dakikalarında, 81. dakikada oyuna giren Ollie Watkins‘in 89. dakikada kaydettiği golle İngiltere, final biletini aldı.

Watkins’in kritik golüyle maçın en değerli oyuncusu seçildi.

Euro 2024 Finalinin İsmi İspanya – İngiltere

Daha önce Uefa Euro 2020‘de finalde İtalya’ya penaltılarla kaybetmesinden sonra İngiltere tarihindeki ikinci EURO finalini oynayacak.

Final maçı, İspanya ile İngiltere arasında 14 Temmuz‘da Berlin Olimpiyat Stadı‘nda oynanacak. Maçın başlama saati 22:00 olarak belirlendi.

İlgili Haberler