SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » iOS 18’deki Hatırlatıcılar: Bu sonbaharda gelecek tüm yeni özellikler

iOS 18’deki Hatırlatıcılar: Bu sonbaharda gelecek tüm yeni özellikler

Yayınlanma:
ABONE OL
iOS 18’deki Hatırlatıcılar: Bu sonbaharda gelecek tüm yeni özellikler

iOS 18, iPhone için şimdiye kadarki en büyük yazılım güncellemelerinden biri. Apple Intelligence ana başlık, ancak aynı zamanda güçlü yeni özelleştirme araçları ve Fotoğraflar, Mesajlar ve Notlar gibi her gün güvendiğiniz uygulamalarda büyük değişiklikler de var. İyileştirilen önemli bir üretkenlik aracı, iOS 18’de gelen çeşitli yeni özellikleri içeren Hatırlatıcılar uygulamasıdır.

Takvim uygulamasındaki hatırlatıcılar

Bu yıl Hatırlatıcılar’daki en büyük değişikliklerden biri, hatırlatıcılarınızı tamamen Takvim uygulaması içinden oluşturup yönetebilmeniz.

Takvim etkinliklerini ve hatırlatıcıları tek bir uygulamada bir araya getirmek, gününüze dair daha iyi bir genel bakış sağlamaya yardımcı olur. Takvim içinde Hatırlatıcılar uygulamasının tüm özellik setini elde edemeyeceksiniz, bu nedenle Hatırlatıcılar uygulaması hiçbir yere gitmiyor, ancak yapılacak işlerinizi günlük programınıza entegre etmek çok mantıklı.

  • Daha fazla bilgi için: iOS 18’deki hatırlatıcılar artık Takvim uygulamasının içinde yer alabilir ve iki önemli üretkenlik aracını bir araya getirir

Hatırlatıcılarda Apple Zekası!

Hatırlatıcılar, önümüzdeki yıl gelecek olan Apple Intelligence özelliklerinin çoğundan faydalanacak. Büyük bir yol, yeni ve geliştirilmiş Siri’nin, herhangi bir anda ekranınızda olan şeyin bağlamını derinlemesine anlayarak hatırlatıcılar oluşturabilecek olmasıdır.

Yıllardır Apple’ın asistanı, “Bana bunu hatırlat” demeniz için sınırlı bir yeteneğe sahipti ve bazen anlayıp yararlı bir hatırlatıcı oluşturabiliyordu. Örneğin, iOS 17’de bu, bir e-posta mesajını görüntülerken işe yarıyor, böylece Siri o mesaja geri bağlantı veren bir hatırlatıcı oluşturabiliyor.

iOS 18’in gelecekteki bir güncellemesinde Siri, bu tür özellikleri her zamankinden daha fazla ekran farkındalığıyla sunabilecek.

Siri, bir e-postanın ekranda olduğunu bilmenin ötesinde, uçuş bilgileri, iletişim bilgileri, takvim etkinliği bilgileri veya benzeri şeyler dahil olmak üzere bu e-postanın içeriğini anlayabilecektir. Teoride, sadece “Bunu bir hatırlatıcı olarak ekle” diyebileceksiniz ve Siri, başka bir talimata gerek kalmadan bunu yapabilecektir.

Hatırlatıcıların Apple Intelligence’tan faydalanabileceği bir diğer alan ise iOS 18’de daha zamanında ve akıllı Hatırlatıcı bildirimleri sağlayabilecek öncelikli bildirim özelliğidir.

Akıllı Listelere Yönelik Güncellemeler

Eğer benim gibiyseniz, Hatırlatıcıları kullanımınızın çoğu Akıllı Listeler içinde gerçekleşir. Bunlara Bugün, Zamanlanmış, İşaretlenmiş vb. dahildir.

iOS 18’deki Akıllı Listeler artık alt görevleri görüntülemeyi destekliyor. Daha önce, alt görevler oluşturduysanız bunları doğrudan Akıllı Liste içinden göremiyordunuz.

iOS 17’de, Bugün görünümünüzde üç alt görev içeren bir göreviniz varsa, bu gerçek alt görevleri görmezdiniz; yalnızca alt görevler içerdiğini bildiren bir metin satırı görürdünüz. Daha fazla ayrıntı istiyorsanız, Bilgi düğmesine dokunmanız, ardından aşağı kaydırmanız ve alt görevlere dokunmanız gerekirdi. Çok can sıkıcıydı.

Ancak aynı görevi atanmış listesinde (Akıllı Liste olmayan) görüntülerseniz, evvel’deki tüm alt görevleri listede sıralı bir hiyerarşi içinde görüntüleyebilirsiniz.

Şimdi, iOS 18’de aynı kolay görünüm Akıllı Listelere geliyor. İster Bugün ister Zamanlanmış içinde çalışıyor olun, tüm alt görevleri tek bakışta görebileceksiniz.

iOS 18’deki Akıllı Listeler’e yönelik ikinci önemli yükseltme, Bugün listesinin farklı bölümlerini yeniden sıralayabilmenizdir. Varsayılan olarak, Bugün hatırlatıcıları şu şekilde sıralar:

  • Gecikmiş hatırlatıcılar ilk olarak listelenir
  • Tüm Gün hatırlatıcıları takip eder
  • ve son olarak, Sabah, Öğleden Sonra ve Akşam olmak üzere sıralanan Zamanlanmış Hatırlatıcılar

iOS 18’de, bu üç farklı bölümü sizin için en mantıklı şekilde görüntülenecek şekilde yeniden sıralayabilirsiniz. Yani Gecikmiş görevleri hemen görünürlüğünüzden çıkarmak istiyorsanız, artık bunları en alta taşıyabilir ve başka bir şeye öncelik verebilirsiniz.

Yeni Son Silinenler listesi

Hiç bir hatırlatıcıyı sildiniz ve sonradan pişman oldunuz mu? Apple bunun olduğunu biliyor, bu yüzden Hatırlatıcılar yeni bir Son Silinenler listesi sunuyor. iOS’un Notlar ve Fotoğraflar gibi uygulamalardaki dosya silme işlemlerini nasıl ele aldığına benzer şekilde, silinen hatırlatıcılar artık kalıcı olarak kaldırılmadan önce 30 gün daha kullanılabilir olacak.

Geri kalan her şey

Birden fazla dilde market alışverişi: iOS 17’nin kullanışlı alışveriş listesi özellikleri artık seçtiğiniz ek bir dilde çalışacak. Ayarlar ⇾ Uygulamalar ⇾ Hatırlatıcılar’a giderek, alışveriş listesi öğelerinin algılanmasını istediğiniz ikinci dili ayarlayabileceğiniz yeni bir Ek Dil menü seçeneği bulacaksınız.

Kısayollarda yeni otomasyon yetkileri: Apple, iOS 18’deki Kısayollar uygulamasına Hatırlatıcılar için bazı yeni kısayol eylemleri ekledi. Bunlar arasında tamamlanmış hatırlatıcıları gösterme/gizleme veya belirli bir Akıllı Listeyi gösterme/gizleme seçeneği yer alıyor.

Reminder’ın iOS 18 güncellemesinde en çok neyi bekliyorsunuz? Hangi özellikler hala istek listenizde? Yorumlarda bize bildirin.

İlgili Haberler