SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » TEKNOLOJİ » iPhone 16 ve 17: Yükseltmeler, Tasarım Değişiklikleri ve Satış Beklentileri

iPhone 16 ve 17: Yükseltmeler, Tasarım Değişiklikleri ve Satış Beklentileri

Yayınlanma:
ABONE OL
iPhone 16 ve 17: Yükseltmeler, Tasarım Değişiklikleri ve Satış Beklentileri

iPhone 16’nın tanıtımına yalnızca bir ay kaldığı düşünüldüğünde, bu yılki modellerin iPhone 15 serisiyle karşılaştırıldığında önemli yükseltmeler sunmayacağı yönündeki söylentiler dikkat çekiyor. Son yıllarda iPhone satışlarının yavaşlaması, analist Jeff Pu’nun gelecek yıl iPhone 17 satışları için olumlu beklentiler sunmasına rağmen, bu durum Apple için bir endişe kaynağı olabilir.

Yatırımcılara yönelik bir notta, aktarılan bilgilere göre Pu, hem iPhone 16 hem de iPhone 17 modellerinin özellikleri hakkında öngörülerde bulunuluyor. Analistler, bu yılki iPhone’ların “sınırlı özellik yükseltmeleri” ile geleceğini vurgularken, ana farkların 16 Pro ve 16 Pro Max modellerindeki ekran boyutlarının biraz daha büyük olacağını belirtiyor.

Yeni iPhone 16 ve iPhone 16 Pro hakkında öne çıkan söylentiler ise şöyle:

  • iPhone 16 ve 16 Plus’ta, Apple Vision Pro ile uyumlu mekansal videolar çekebilecek yeni arka kamera düzeni;
  • iPhone 16 ve 16 Plus’a yeni Action Button özelliği geliyor;
  • Tüm seride 8 GB RAM’e sahip A18 çipi (Pro modellerinde daha güçlü bir varyantla birlikte);
  • iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max’te daha büyük ekran boyutları: 6,3 inç ve 6,9 inç;
  • 16 Pro modelleri için Wi-Fi 7 desteği;
  • Daha küçük iPhone 16 Pro’da 5x yakınlaştırma yeteneğine sahip periskop lens;
  • 16 Pro modelleri için yeni 48 megapiksel ultra geniş lens;
  • iPhone 16 Pro ve Pro Max’te kamera kontrolleri için yeni bir buton.

Analist, Apple’ın bu yıl ilerleyen dönemlerde bazı kullanıcıları telefonlarını yükseltmeye ikna edebileceğine inansa da (şu an yapay zeka özellikleri için iPhone 15 Pro gerekiyor), bunun güçlü bir satış artışı için yeterli olmayacağını düşünüyor.

iPhone 17, Apple’ın Satışlarını Artırmasına Yardımcı Olacak

iPhone 16’nın heyecan verici bir yükseltme gibi görünmemesine rağmen, gelecek yıl tanıtılacak iPhone’lar satışları yeniden artırabilir. Pu’ya göre, iPhone 17 serisi daha önemli yükseltmeler sunacak. Bu yükseltmeler arasında:

  • Yenilenmiş bir tasarım;
  • Tüm seri için 24 megapiksel sensörlü geliştirilmiş ön kamera;
  • iPhone 17 Pro modellerinde daha iyi optik yakınlaştırma sunacak yeni 48 megapiksel periskop lens;
  • En azından iPhone 17 Pro Max’te daha dar bir Dinamik Ada;
  • 17 Pro modelleri için 12 GB RAM.

Jeff Pu, Apple’ın 2025 ve 2026 yıllarında iPhone satışlarını artırmasına yardımcı olacak iki önemli faktör olduğunu belirtiyor. İlk olarak, iPhone 12 sahiplerinin yakında telefonlarını değiştirmek isteyeceğini öne sürüyor. iPhone 12, yeni tasarım, 5G ve MagSafe gibi önemli yenilikler içermesi nedeniyle bir “süper döngü” olarak değerlendiriliyor. Araştırmalar, kullanıcıların genellikle telefonlarını 3 yıla kadar kullanmayı tercih ettiğini gösteriyor; bu nedenle iPhone 12’nin yaşlanma belirtileri göstermeye başlamasıyla birlikte, bu modelin sahipleri muhtemelen gelecek yıl yeni bir telefon almak isteyeceklerdir.

Ayrıca, söylentilere göre Apple’ın iPhone 17 Slim veya iPhone 17 Air adında yeni bir model çıkaracağı iddia ediliyor. Bu model, iPhone 17 Plus’ın yerini alacak ve temel model ile iPhone 17 Pro arasında bir konumda olacak. Yeni iPhone 17 modelinin daha ince bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Jeff Pu, bu yenilik faktörünün birçok kullanıcıyı iPhone 17 Slim satın almaya teşvik edeceğine inanıyor.

Elbette, Apple’ın iPhone 17’yi tanıtmasına daha bir yıl kadar zaman var, bu nedenle o zamana kadar her şey değişebilir. Ayrıca, yeni iPhone’ları düşünmeden önce, her zaman daha uygun fiyatlarla eski bir iPhone modeli satın almayı düşünebilirsiniz.

İlgili Haberler