SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GENEL » İran, İsrail’e ‘pişman edici’ bir yanıt vereceğini duyurdu

İran, İsrail’e ‘pişman edici’ bir yanıt vereceğini duyurdu

İran, İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniye'ye düzenlediği suikasta karşı, beklenmedik ve İsrail'in pişman olacağı bir karşılık vereceğini açıkladı. İran’ın BM Daimi Temsilciliği, bu yanıtın karadan gelebileceğini ve İsrail’in beklemediği bir zamanda gerçekleşeceğini belirtti.

Yayınlanma:
ABONE OL
İran, İsrail’e ‘pişman edici’ bir yanıt vereceğini duyurdu

İran, İsrail’in Hamas lideri İsmail Haniye’ye düzenlediği suikasta karşı, beklenmedik ve İsrail’in pişman olacağı bir karşılık vereceğini açıkladı. İran’ın BM Daimi Temsilciliği, bu yanıtın karadan gelebileceğini ve İsrail’in beklemediği bir zamanda gerçekleşeceğini belirtti.

İsrail’in Hamas lideri İsmail Haniye’ye yönelik saldırısı, bölgedeki tansiyonu iyice yükseltti. İran, bu saldırıya karşılık vereceğini açıklarken, bu cevabın beklenmedik bir anda ve özellikle karadan gelebileceği belirtildi. İranlı yetkililer, intikamın zamanlamasının tamamen kendilerine bağlı olduğunu vurgulayarak, İsrail’i uyardı.

İLGİLİ HABER ODTÜ mezuniyet töreninde açılan pankartlar sosyal medyayı salladı
İran, İsrail'in Hamas lideri İsmail Haniye'ye düzenlediği suikasta karşı, beklenmedik ve İsrail'in pişman olacağı bir karşılık vereceğini açıkladı. İran’ın BM Daimi Temsilciliği, bu yanıtın karadan gelebileceğini ve İsrail’in beklemediği bir zamanda gerçekleşeceğini belirtti.

İran’dan Rest Geldi!

İsrail ile Hamas arasındaki gerilim artıyor. Hamas lideri Haniye’ye yönelik düzenlenen saldırının sonrasında, Tahran’ın İsrail’e vereceği cevabın “beklenmedik” ve “pişman edici” olabileceğini söyledi. Temsilcilik, bu cevabın karadan gelebileceğini ve İsrail’i şaşırtabilecek nitelikte olacağını belirtti. İran’ın BM Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, bu yanıtın iki temel amaca hizmet etmesi gerektiği özellikle vurgulandı.

Yapılan açıklamada, “İran’ın cevabının 2 belirgin sonucu olmalı. Birincisi, saldırganı, ‘terör’ ve ‘İran’ın ulusal egemenliğini ihlal’ nedeniyle cezalandırmalı. İkincisi, İran’ın caydırıcılık gücünü güçlendirmeli ve gelecekte herhangi bir saldırıyı önlemek için İsrail’i pişman etmeli.” ifadeleri kullanıldı. 

İran’ın BM Daimi Temsilciliği, İsrail’in Hamas lideri İsmail Haniye’ye yönelik suikastına karşı verilecek cevabın, İsrail’in “en beklemediği zaman ve koşullarda” geleceğine dikkat çekti. Bu açıklama, İran’ın yanıtının muhtemelen karadan gelebileceğini ve İsrail’in dikkatinin gökyüzünde ya da radar ekranında olduğu bir anda gerçekleşebileceğini ima ediyor.

İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Ali Fedevi, saldırıda ölen Haniye için intikam yoluna gidileceğinin ancak hangi şekilde veya nerede olacağının ayrıntısının verilmeyeceğini aktardı. Yaşanan olaya karşılık İsrail’in her an tetikte olması gerektiğine dikkat çekildi.  Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü Ali Muhammed Naini ise, kozun kendilerinde olduğunu ve dikkatli olma sırasının karşı tarafta olduğunu vurguladı. 

Mossad Ajanlarının İsimleri İddiası

Ortadoğu’daki tansiyon yükselirken bir ayrıntıya göre ABD’li bir güvenlik heyetinin 14 Ağustos Çarşamba günü gizli şekilde Tahran’ı ziyaret ettiği öne sürüldü. Gerçekleştiği belirtilen bu ziyaretin, Umman’ın arabuluculuğuyla İran’ı yatıştırma amacı taşıdığı iddia ediliyor.

israil-gazze

Fox News’e göre, ABD heyeti İran’a, İsrail’in Hamas lideri İsmail Haniye ve Hizbullah komutanı Fuad Şükür’e yönelik suikastlarda yer aldığı iddia edilen 10 Mossad ajanının isimlerini içeren bir liste sundu.

Öte yandan yapılan ziyaretin asıl hedefinin ABD’nin, İsrail’in bu suikastlar hakkında bilgi vermediğini İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’e iletmek olduğu iddia ediliyor. Heyetin, Türkiye üzerinden İran’a geçtiği ve kısa bir toplantıdan sonra geri döndüğü belirtiliyor. Bu iddialar, ABD Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından yalanlandı.

Ne Yaşanmıştı?

Hamas lideri İsmail Haniye, İran’ın başkenti Tahran’da, Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür ise Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlenen suikastlerle hayatını kaybetti. Bu suikastlerin ardından Ortadoğu’da tansiyon yeniden yükseldi. İran, Tahran’daki saldırıya misilleme yapılacağını belirtirken, İsrail ise 7 Ekim’deki Hamas saldırısına karşılık olarak “savaşın fitilini ateşleyen” liderlerin hedef alınacağını açıkladı.

İlgili Haberler