SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » İslam Memiş açıkladı: O tarihe kadar altından uzak durun

İslam Memiş açıkladı: O tarihe kadar altından uzak durun

Değerlendirmeleri ve tahminleriyle insanlara yol göstermek isteyen İslam Memiş, bu sefer uzun vadeli bir tahmin vererek 2026'dan önce yapılmaması gerekenleri anlattı.

Yayınlanma:
ABONE OL
İslam Memiş açıkladı: O tarihe kadar altından uzak durun

Değerlendirmeleri ve tahminleriyle insanlara yol göstermek isteyen İslam Memiş, bu sefer uzun vadeli bir tahmin vererek 2026’dan önce yapılmaması gerekenleri anlattı.

Para Piyasalarının uzman isimlerinden İslam Memiş, TV100’de yayınlanan makalesinde ekonomik değerlendirmede bulunarak, insanların 2026 yılına kadar uzak durması gerektiği görüşünü paylaştı. Memiş’in devalüasyonu nedir? Makalede şu ifadeleri yer alıyor:

“Devalüasyon, bir hükümetin bir ülkenin para biriminin diğer ülkelerin para birimlerine göre değerini düşürme eylemidir. Bu süreç içerisinde teşvik etmeyi, dış ticaret dengesini iyileştirmeyi ve turizmden ithalatı artırmayı, rekabet gücünü artırmayı amaçlamaktadır.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Değerlendirmeleri ve tahminleriyle insanlara yol göstermek isteyen İslam Memiş, bu sefer uzun vadeli bir tahmin vererek 2026'dan önce yapılmaması gerekenleri anlattı.

Bu süreç neyi ortaya koyuyor?

İslam Memiş açıkladı O tarihe kadar altından uzak durun

Ülkemiz diğer ülkelere göre oldukça pahalıdır. Özellikle yemek. Gıda ihracatçısı olmamıza rağmen yüksek gıda fiyatları dikkat çekmeye devam ediyor. Bu örneği veriyorum çünkü bu temel bir ihtiyaç ve en büyük sorunlardan biri.

Bu böyle devam ederse ithalat artacak. Yasak yürürlükte olabilir ama bu kez karaborsayla mücadele esas olacak. Mevcut şartlarda yerli üretim yerine ithalat daha makul görünüyor.

Bu, yerli dövizin düşmesi, döviz açığının ve talebin artması ve döviz faiz oranlarının yüksek olmasına yol açan bir döngü yaratır. Bugün bir sorun olmadığını düşünüyoruz çünkü döviz rezervleri artıyor ve sıcak para akıyor. Şahsen ben 50 milyar dolara yakın bir miktarı hoş karşılamam.

Çünkü tek tıkla iade edilebilecek paradan bahsetmekteyiz. Sınırsız paradan söz etmiyoruz. Her şeyin olduğu gibi bunun da sınırları var.

Öte yandan Üçüncü Dünya Savaşı’nın konuşulduğu bir dönem içerisinde başkanın parası bana hâlâ güven vermiyor.

İşler beklendiği gibi gitmezse ne olur?

Faiz oranları yeniden yükseliyor ve sıcak para akışı devam ediyor. “Faiz artırımı mantıklı mı?” Ekonomi tamamen durabilir. Türk lirası değer kaybetmiş ya da değer kaybetmiş. Gelir ve seyahat tercihleri ​​de açıkça gösterilmektedir. Bu nedenle aşırı değerlenen TL’nin düzeltilmesi gerekiyor. Türkiye’yi sevenler, TL’ye aşırı değer vermek ile gereğinden az değer vermek arasındaki farkı çok net anlıyor.

Döviz kuru korunsa bile enflasyon hedefine ulaşılıp ulaşılamayacağını hep birlikte göreceğiz.

Bundan sonra neyi hedeflemelisiniz?

– Daha düşük faiz oranları

– Servet vergisi

Bu son dönemde sürpriz değil.

Devalüasyon olur mu? Bu bana şu anki şartlarda çok da uzak bir ihtimal gibi görünmüyor. 2026’dan önce döviz ve altın borçlanmaması doğru karar olacaktır.”

İlgili Haberler