SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » İsrail devlet televizyonu duyurdu: İsrail çekilecek

İsrail devlet televizyonu duyurdu: İsrail çekilecek

7 ekimden bu yana milyonlarca sivilin ölümüne neden olan İsrail- Filistin savaşında serbest bırakılan İsrailli esirler Netanhayu’ya seslendiler. İşte detaylar…

Yayınlanma:
ABONE OL
İsrail devlet televizyonu duyurdu: İsrail çekilecek

7 ekimden bu yana milyonlarca sivilin ölümüne neden olan İsrail- Filistin savaşında serbest bırakılan İsrailli esirler Netanhayu’ya seslendiler. İşte detaylar…

Milyonlarca sivilin yaşamını kaybettiği İsrail-Filistin savaşında sıcak gelişmeler yaşanıyor. Özgürlüklerine kavuşan İsrailli esirler Netanhayu’ya çağrıda bulundular. Detaylar haberimizde…

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
7 ekimden bu yana milyonlarca sivilin ölümüne neden olan İsrail- Filistin savaşında serbest bırakılan İsrailli esirler Netanhayu’ya seslendiler. İşte detaylar…

banka

CANLI SAVAŞTA SON DAKİKA… İSRAİLLİ ESİRLERİN ÖLMEDEN ÖNCEKİ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI! NETANYAHU’YA SESLENDİLER

Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt ve Ürdün’de resmi açıklamalar yapıldı ve İsrail devlet televizyonu, Netanyahu’nun sürpriz çıkışına rağmen işgal birliklerinin 14 km’lik hassas hattan çekileceğini duyurdu. Öte yandan Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 1 Eylül’de Gazze Şeridi’nde cesetleri bulunan İsrailli tutuklular Alexander Lobanov ve Carmel Gat’ın vefat etmeden önce çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde 40.000’den fazla Filistinliyi katlettiği bir savaş yılının sonuna sadece birkaç gün kaldı. Binyamin Netanyahu’nun kendisini giderek daha fazla köşeye sıkıştırmaya yönelik son hamlesine rağmen, başka bir anlaşmanın yolda olduğu ortaya çıktı.

ABD: GAZZE’DE ATEŞKES ANLAŞMASININ YÜZDE 90’I TAMAM

Üst düzey bir ABD’li yetkili, telekonferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında Gazze’deki ateşkes sürecine ilişkin son durumu ve müzakerelerin ayrıntılarını değerlendirdi. ABD’li yetkililer, şu anda tartışılmakta olan önerilen anlaşmanın, Hamas’ın daha önce sunduğu metinle karşılaştırıldığında çok geniş kapsamlı olduğunu söyledi. Temmuz ayında mutabakata varılan bu yetkili, anlaşma metninin 18 bölümden oluştuğunu, bunların 14 bölümünün anlaşılır ve bir önceki metne benzer olduğunu, 1 bölümün teknik ayrıntılarla ilgili olduğunu ve geri kalan 3 bölümün Filistin mübadelesine ilişkin ayrıntılar içerdiğini söyledi. Yetkili, mahkum değişimiyle ilgili kısımlarda hâlâ müzakere edilmesi gereken konuların bulunduğunu belirterek, “Temel olarak bu (ateşkes) anlaşmasının yüzde 90’ı üzerinde anlaşmaya varıldı.” dedi. Geçtiğimiz hafta sonu 6 İsrailli mahkumun ölümünün müzakere sürecini bir ölçüde zorlaştırdığını ve bunu kabul etmek zorunda kaldıklarını belirten yetkili, artık eskisine göre daha az mahkum bulunduğunu ve bunun hem Amerika hem de Amerika için hayal kırıklığı yarattığını söyledi. İsrail tarafında ise yetkili, buna rağmen tutuklu değişimi konusunda ciddi ilerleme kaydedildiğini ve bu konunun tamamen çözülebileceğine inandığını söyledi. ABD’li yetkili, “Mahkum değişimi bunun temel unsurlarından biri” dedi. Şu anda bir anlaşma ve müzakereler sürüyor ama Hamas’ın da sürece katılması gerekiyor, aksi halde ilerleyemeyiz. » dedi.

NETANYAHU ‘GAZZE’DE SİVİL ÖLÜMÜ YÜKSEK DEĞİL’ DEDİ

Uluslararası basınla yaptığı toplantıda Netanyahu, İsrail ordusunun Gazze’deki saldırılarda sivillerin zarar görmesini önlemek için “şimdiye kadar hiçbir ordunun almadığı önlemleri aldığını” belirtti. Gazze’nin Refah bölgesine düzenlenen saldırılarda 2 bin Hamas üyesinin öldürüldüğünü iddia eden Netanyahu, 20 Filistinli sivilin öldürüldüğünü söyledi. Netanyahu, saldırılardan önce Filistinlilerin “güvenli bölgeye” taşındığını iddia ederek, “Onlara çadır sağladık. İsrail’in Gazze’de çocuk felci aşısının uygulanmasına izin verdiğini açıklayan Netanyahu, Bu politikadan vazgeçmeyeceğim, insani siyaset yürütmekten, aşı politikasından ve sivil ölümlerini azaltarak savaşmaktan vazgeçmeyeceğim.” ifadesini kullandı.

BATI ŞERİA’NIN HARİTADA YER ALMAMASINI SAVUNDU

Netanyahu, basın toplantısında sunduğu haritada Batı Şeria’nın yer almadığını belirterek, “Bu harita Ölü Deniz’i de göstermiyor. Ürdün Nehri’ni de göstermiyor.” sözleriyle savundu.”Ben Gazze hakkında konuşuyorum. Bu başka bir mesele.” diyen Netanyahu, Filistinlilerin “öldürebildikleri kadar İsrailli öldürmeye çalıştığını” öne sürerek, “Biz onları sürmek istemiyoruz, onlar bizi sürmek istiyorlar.” dedi.

“REFAH’TAN ÇEKİLİRSEK, ESİRLERİ ALAMAYIZ”

Hamas’ın İsrailli tutukluların serbest bırakılması konusunda “baskı” altında olduğunu savunan Netanyahu, “Filadelfia’ya girdiğimizde, Refah’a girdiğimizde ve Refah’tan geçişi kontrol ettiğimizde esirleri serbest bırakmaya başladılar” dedi. Esirlerin serbest bırakılması için Refah ve Philadelphia Koridorundan çekilmeyeceğini belirten Netanyahu, şunları söyledi: “Eğer Refah ve Philadelphia Koridorundan çekilirsek hiçbir baskı olmayacak. “Esir alamayacağız” dedi.

HAMAS İSRAİLLİ REHİNENİN NETANYAHU’YA SESLENDİĞİ VİDEO’YU YAYINLADI

Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, Tel Aviv hükümetini suçlayan iki İsrailli mahkumun fotoğraflarını paylaştı. Kassam Tugayı’nın Telegram’da paylaştığı videoda, cesetleri bulunan yakalanan İsraillilerin isimleri Alexander Lobanov ve Carmel Gat idi. 1 Eylül’de bulunanlar, durumlarını İsrail Başbakanı Benyamin’e şikayet etti. Sorumlunun Netanyahu olduğunu söyledi. 7 Ekim’de Reim bölgesinde kaçırıldıklarını belirten Lobanov, çok zor şartlarda tutulduklarını söyleyerek “su, yiyecek, elektrik ve temizlik ürünlerinden mahrum kaldıklarını” ifade etti.Lobanov, “Netanyahu hükümetine sesleniyorum. 7 Ekim’de başarısız oldunuz ve bizi ihmal ettiniz. Ve şimdi bizim canlı olarak serbest kalmamız için her çabayı sonuçsuz bırakıyorsunuz.” dedi. “Anlaşma yapmamak için bizi öldürmeye çalışıyorsunuz.” şeklinde konuşan Lobanov, “Geride hamile eşimi, iki yaşındaki oğlumu ve hasta anne babamı bıraktım.” ifadelerini kullandı.Lobanov, Netanyahu yönetimine karşı İsrail halkına sokaklara çıkma ve seslerini çıkartarak protesto yapma çağrısında bulundu.

“LÜTFEN BİZİ İHMAL ETMEYİN VE BOMBARDIMANI DURDURUN”

Ailesiyle birlikte esir alındığını söyleyen Carmel Gat, İsrail’in saldırılarının hız kesmeden devam ettiğini belirterek, “Saldırılar yüzünden buradan sağ çıkıp çıkamayacağımı bilmiyorum” dedi. dedi. İsrail hükümeti ve Netanyahu’ya seslenen Gat, şunları söyledi: “Lütfen bizi yalnız bırakmayın ve bombalamayı durdurun, evimize gidelim. İsraillilere kendileri adına “protesto etmeye ve savaşmaya devam etmeleri” çağrısında bulunan Gat, şunları söyledi: “Kimsenin müzakerelere kapıyı kapatmasına izin vermeyin.” dedi. Hamas, 1 Eylül’de cesetleri bulunan tutukluların İsrail saldırısında öldürüldüğünü açıklarken, İsrail, tutukluları Hamas’ın öldürdüğünü iddia etti.

İlgili Haberler