SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » İsrail kana doymadı: Topluca yerlerinden etmeye hazırlanıyor

İsrail kana doymadı: Topluca yerlerinden etmeye hazırlanıyor

İsrail Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te zulme devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Katz yaptığı açıklamada bölgedeki sivil Filistinlilerin toplu olarak yerlerinden edilmesi istediğin halk tarafından desteklendiğini savundu.

Yayınlanma:
ABONE OL
İsrail kana doymadı: Topluca yerlerinden etmeye hazırlanıyor

İsrail Batı Şeria ile Doğu Kudüs’te zulme devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Katz yaptığı açıklamada bölgedeki sivil Filistinlilerin toplu olarak yerlerinden edilmesi istediğin halk tarafından desteklendiğini savundu.

Batı Şeria’da geniş çapta operasyona başlayan İsrail katliam yapmayı sürdürüyor. Hastanelerin kuşatma altında kaldığı bölgede yine hedef sivil halk oldu.

İsrail Ordusunun Batı Şeria’ya Yönelik Saldırıları Devam Ediyor

Batı Şeria’nın ateş hattı içerisine alınması sonucu Filistin resmi haber ajansı WAFA’nın aktardığı bilgilere göre, İsrail ordusu zırhlı araçlarla Cenin kentinde bulunan İbn-i Sina Hastanesi’ni kuşattı.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
İsrail Batı Şeria ile Doğu Kudüs'te zulme devam ediyor. İsrail Dışişleri Bakanı Katz yaptığı açıklamada bölgedeki sivil Filistinlilerin toplu olarak yerlerinden edilmesi istediğin halk tarafından desteklendiğini savundu.

Cenin’in güneyinde, İsrail ordusunun İHA’dan fırlattığı bir füze ile bir araç hedef alındı. Filistin Kızılayı, yapılan saldırıda araç içinde bulunan üç kişinin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı.

İsrail güçleri, Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tulkerim kentine batı kanadından giriş yaptı ve yeniden sivilleri hedef aldı. Bölgede sivillerin yanı sıra hasta ve yaralıların bulunduğu kentteki hastanelere baskın düzenledi ve bu hastaneleri kuşatma altına aldı. Ambulansların işini yapmasına engel olan İsrail askerleri, bazı ambulanslarda arama yaptı.

israil-gazze

Tulkerim’deki Nur Şems Mülteci Kampı’na da İHA ile saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda yaralıların olduğu, ancak bölgenin kuşatıldığı için ambulansların kampa ulaşamadığı bilgisi verildi.

İsrail ordusunun bir diğer saldırı bölgesi ise Batı Şeria’nın kuzeyindeki Tubas kentinde yer alan Faria Mülteci Kampı oldu. Bölgede yoğun İHA uçuşları sürerken, yapılan saldırıda iki gencin yaşamını yitirdiği ve bazı kişilerin yaralandığı bildirildi. Filistin Kızılayı ekipleri, İsrail’in engellemeleri nedeniyle yaralılara ulaşmakta zorluk çekiyor.

Ayrıca, İsrail askerleri Batı Şeria’daki Kalkilya kentinde Filistinlilerin evlerine baskınlar düzenledi. Filistinli direniş grupları, İsrail askerleriyle çatışmaya girdiklerini açıkladı.

Bakan Katz’dan Topluca Göçe Zorlama Kararı 

İsrail ordusunun Batı Şeria’da gece düzenlediği operasyonda 10 Filistinli’nin öldürülmesinin ardından, Dışişleri Bakanı Katz, Filistin halkının Gazze’de olduğu gibi toplu zorla yerinden edilmesini önerdi.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail askerleri ve yerleşimcilerin saldırıları sonucu hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 659’a ulaştı. İsrail ordusunun 7 Ekim 2023’te Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıdan bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yapılan gözaltı, baskın ve saldırılarda da artışlar yaşandığı görülüyor.

İlgili Haberler