SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GENEL » İsrail ve ABD arasında ipler iyice gerildi

İsrail ve ABD arasında ipler iyice gerildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Batı Şeria'da Filistinlilere şiddet uygulayan her türlü kurum veya kişiye yaptırım uygulayacağı yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

Yayınlanma:
ABONE OL
İsrail ve ABD arasında ipler iyice gerildi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD’nin Batı Şeria’da Filistinlilere şiddet uygulayan her türlü kurum veya kişiye yaptırım uygulayacağı yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

Başbakan Binyamin Netanyahu, ülkesine koşulsuz askeri ve siyasi destek sağlamaya devam eden ABD’nin, işgal altında olan Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan aşırıcı örgüt ve kişileri sembolik olarak listeleyeceğini duyurdu. Netanyahu, Kararı “en katı şekilde karşıladığını” söyledi.

İsrail Başbakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamanın içeriğinde “İsrail, vatandaşlarına yaptırım uygulanmasına şiddetle karşı çıkıyor. Bu konu şu anda ABD ile dikkatle tartışılıyor.” denildi.

İLGİLİ HABER ODTÜ mezuniyet töreninde açılan pankartlar sosyal medyayı salladı
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD'nin Batı Şeria'da Filistinlilere şiddet uygulayan her türlü kurum veya kişiye yaptırım uygulayacağı yönündeki açıklamasına yanıt verdi.

İsrail ve ABD arasında ipler iyice gerildi

NE OLMUŞTU?

İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılarına verdiği destek nedeniyle eleştirilen ABD hükümeti, işgal altında olan Batı Şeria’da Filistinlilere karşı şiddet uygulayan aşırıcı grup ve kişilere yaptırım uyguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’nın konuya ilişkin yaptığı yazışı açıklamada ise, Filistin topraklarını ele geçiren İsrailli aşırılık yanlılarının uyguladığı şiddetin bölgedeki gerilimi artırdığı belirtildi.

Bu bağlamda bakanlık, Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik şiddet eylemleri gerçekleştiren sivil toplum kuruluşu Haşomer Yoş ve Yitzhak Levi Filant adındaki bir güvenlik görevlisini de yaptırım listesine ekledi. Açıklamada, Hashomer Yosh adlı grubun daha önce ABD yaptırım listesinde yer alan diğer aşırıcı grupları destekleyerek yerinden edilmiş Filistinlilerin geri dönüşünü engellediği belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı İsrail’e, yaptırımlardan etkilenen bireyleri ve kuruluşları sorumlu tutması ve faillerin sorumlu tutulmasını sağlaması çağrısında bulundu.

İsrail’in Gazze Şeridi’nde devam eden saldırılarına yaptığı askeri yardım nedeniyle uluslararası eleştirilere maruz kalan ABD Başkanı Joe Biden, Şubat ayında işgal altında olan Batı Şeria’da Filistinli vatandaşlara iddet uygulayan aşırıcı Yahudi yerleşimciler tarafından saldırıya uğradığını açıklamıştı. 

İlgili Haberler