SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » İtalya 44 yıl önce 81 kişinin ölümüne yol açan uçak kazası için yanıt bekliyor

İtalya 44 yıl önce 81 kişinin ölümüne yol açan uçak kazası için yanıt bekliyor

Yayınlanma:
ABONE OL
İtalya 44 yıl önce 81 kişinin ölümüne yol açan uçak kazası için yanıt bekliyor

Ustica uçak kazası 44 yıl önce meydana geldi. 27 Haziran 1980 tarihinde yaşanan hava felaketi 81 kişinin ölümüne sebep oldu.

Itavia adlı şu anda faal olmayan bir havayolu şirketinin Bologna’dan Palermo kentine uçan DC9 uçağı Ponza ve Ustica adaları arasında yer alan Tiren Denizi’ne düştü. Yıllar geçmesine rağmen unutulmayan kaza yıldönümünde anıldı.

İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, Ustica felaketinin 44. yıldönümüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Halen daha “açık bir yara” olarak kalan bu trajediden tüm ülkenin oldukça derin bir şekilde etkilendiğini söyleyen devlet lideri, felaketin sebebinin artık bir an önce aydınlığa ulaşmasını talep etti.

Eski İtalya Başbakanı Giuliano Amato, DC9 uçağının dönemin Libya lideri Muammer Kaddafi’ye suikast düzenlemek amacıyla Fransa tarafından fırlatılan bir füze tarafından düşürüldüğünü öne sürmüştü. Bu dikkat çekici açıklamalardan sonra Amato’dan konuyla alakalı bir delil talep edildi. Fransa hükümeti ise yapmış olduğu açıklamada zaten tüm ilgili bilgilerin İtalya devletine ulaştırıldığını belirtti.

ustica kazası

Olayın aydınlığa kavuşması için çağrı yapıldı

Emilia-Romagna valisi Stefano Bonaccini de DC9 uçağının sır dolu düşüşü ile ilgili bir açıklama yaptı. Bonaccini’nin yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Hükümetten, Fransa gibi dost devletlerden felaket günüyle ilgili ellerindeki tüm bilgileri açıklamalarını istemek konusunda diplomatik düzeyde güçlü bir taahhütte bulunmasını istiyoruz.

Son olarak İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella, ülke olarak bu gizemin aydınlanması için aramaya devam etmekten yorulmayacaklarını söyledi. Ayrıca dost ülkelerden yaşananların aydınlığa kavuşması için işbirliğine yanaşmaları çağrısında bulundu.

İlgili Haberler