SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SAĞLIK » Kanser görülme yaşı 16’lara indi

Kanser görülme yaşı 16’lara indi

Kanser görülme yaşını 16'lara kadar düştü. Bu sonuç üzerinde ise sigara ve sahte zeytinyağı kullanımının büyük etkileri olduğuna dikkat çekiliyor.

Yayınlanma:
ABONE OL
Kanser görülme yaşı 16’lara indi

Kanser görülme yaşını 16’lara kadar düştü. Bu sonuç üzerinde ise sigara ve sahte zeytinyağı kullanımının büyük etkileri olduğuna dikkat çekiliyor.

Sağlık söz konusu olduğunda birçok önemli faktör devreye giriyor. Özellikle günümüzde pek çok ciddi sağlık sorununun ortaya çıkma yaş aralığının çok küçük yaşlara inmesi büyük tehlike haline geldi. Bu noktada çeşitli araştırma sonuçları da ortaya çıkabiliyor. Bu araştırma sonuçlarına ve uzman görüşleri hastalıkların hangi durumlarda ve demagojik özelliklere göre ortaya çıktığını açıklıyor. Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Tunç Özdemir, erkeklerde kadınlara göre 3-4 kat daha sık görülen mesane tümörünün, sigara kullanımı, genetik yatkınlık, günlük sıvı tüketiminin azlığı ve aşırı yağlı, katkı maddeli beslenme alışkanlıkları gibi risk faktörleriyle ilişkili olduğunu vurguladı.

kansere sebep olan durumlar

İLGİLİ HABER Canan Karatay’dan 7000 yıllık doğal ilaç önerisi! Birkaç damlasıyla bile tam bir şifa deposu
Kanser görülme yaşını 16'lara kadar düştü. Bu sonuç üzerinde ise sigara ve sahte zeytinyağı kullanımının büyük etkileri olduğuna dikkat çekiliyor.

Sigara Çocukluk Yaşlarından İtibaren Büyük Tehdit

Prof. Dr. Özdemir, sigaranın mesane tümörü riskini ciddi şekilde artırdığını ve bu hastalığın görülme yaşının düştüğüne dikkat çekti. Özdemir, 16 yaşında çocuklarda bile mesane tümörü görüldüğünü söyledi. Bu durum üzerinde ise sigara kullanımının ciddi etkisi olduğuna değindi. Kanserin oluşmasında sigara yüzde 50 oranında bir etki gösteriyor.  

Geçmişte 50’li yaşlarda daha sık görülen mesane tümörü, artık çocukları bile tehdit ediyor. Uzmanlar, sigara dumanına maruz kalmanın da risk faktörü olduğunu belirtiyor. Bu sonuçlarla birlikte sigaranın zararları bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Özellikle gençler arasında artan sigara kullanımı, ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Mesane tümörü, bu sorunlardan sadece biri.

Prof. Dr. Özdemir, sigara dumanına maruz kalmanın çocuklarda mesane tümörü riskini artırdığına dikkat çekti. En sık görülen belirti olan kanlı idrarın yanı sıra, iştahsızlık, kilo kaybı ve idrar yapma zorluğu gibi şikayetler de hastalığın habercisi olabilir. Bu belirtileri yaşayanların mutlaka bir uzmana başvurması gerektiğini vurguladı.

Sağlıklı Yaşamın Sırrı: Temiz Zeytinyağı 

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Özdemir, zeytinyağının sağlığımız için önemini vurgulayarak, tüketirken dikkat etmemiz gereken noktalara değindi.

Zeytinyağı, vücuttaki iltihaplanmayı azaltmaktan sindirim sistemini düzenlemeye ve kanser riskini azaltmaya kadar birçok faydası olan mucizevi bir besindir. Ancak, bu faydalardan tam anlamıyla yararlanabilmek için organik ve saf zeytinyağı tercih etmek oldukça önemlidir.

“Zeytinyağının hiçbir şekilde palmiye yağı, pamuk yağı gibi yağlarla karıştırılmaması lazım” diyen Prof. Dr. Özdemir, bu karışımların kanserojen maddeler içerebileceğini ve çeşitli hastalıklara yol açabileceğini belirtti. İşlem gören zeytinyağlarının kimyasal maddelerle temas etmesi ve plastik şişelere doldurulması, zeytinyağının faydalarını ortadan kaldırarak, tam tersine zararlı hale gelmesine neden oluyor.

Prof. Dr. Özdemir, bu durumun özellikle diyabet, mesane tümörü, mesane kanseri, pankreas iltihabı ve hatta pankreas kanseri gibi ciddi hastalıklara yol açabileceğini vurguladı.

Sahte Zeytinyağına Dikkat! 

Prof. Dr. Özdemir, tükettiğimiz pek çok gıdada yer alan yağların, özellikle de sahte zeytinyağlarının mesane kanseri riskini artırdığına dikkat çekti.

“Pamuk ve palmiye gibi yağlarla karıştırılarak elde edilen zeytinyağları, birçok hastalığa davetiye çıkardığı gibi mesane tümörünü de tetikliyor. Pankreas iltihabı, pankreas kanseri, diyabet gibi hastalıkları da tetikleyen karıştırılmış zeytinyağları, mesane kanserine de neden olabiliyor.” diyen Prof. Dr. Özdemir, bu durumun ciddiyetine vurgu yaptı.

Paketli ürünler ve işlenmiş gıdalarda sıklıkla kullanılan bu sahte zeytinyağları, sağlığımız için ciddi bir tehdit oluşturuyor.

İlgili Haberler