SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GÜNDEM » Kuğulu Park’ın kuğularını tel örgüler ayırdı

Kuğulu Park’ın kuğularını tel örgüler ayırdı

Ankara'nın sembolü Kuğulu Park'ta, yuva ve bölge kavgaları nedeniyle kuğular arasında gerilim yaşandı. Belediye, hayvanların zarar görmemesi için aralarına tel örgü çekti. Bu durum, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Yayınlanma:
ABONE OL
Kuğulu Park’ın kuğularını tel örgüler ayırdı

Ankara’nın sembolü Kuğulu Park’ta, yuva ve bölge kavgaları nedeniyle kuğular arasında gerilim yaşandı. Belediye, hayvanların zarar görmemesi için aralarına tel örgü çekti. Bu durum, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Ankara’nın meşhur Kuğulu Parkı’nda uzun süredir barış içinde yaşayan kuğular arasında, yavruların doğmasıyla birlikte şiddetli kavgalar başladı. Yetişkin kuğular, yeni doğan yavrularını korumak ve bölge hakimiyetini sağlamak için diğer kuğulara saldırdı. Bu durumun önüne geçmek amacıyla belediye ekipleri, kuğuların aralarına tel örgü çekerek fiziksel bir bariyer oluşturdu.

Kuğulu Park’ta tel örgülerle ayrılan kuğular, vatandaşların tepkisini çekti. Sosyal medyada “Bırakın kuğular kavuşsun” çağrıları yapıldı.

İLGİLİ HABER Tokat’ta zihinsel engelli genç, bıçakla bir kadına saldırdı!
Ankara'nın sembolü Kuğulu Park'ta, yuva ve bölge kavgaları nedeniyle kuğular arasında gerilim yaşandı. Belediye, hayvanların zarar görmemesi için aralarına tel örgü çekti. Bu durum, sosyal medyada tartışmalara neden oldu.

Çankaya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünden ziraat mühendisi Şehriban Yağız, kuğular arasında zaman zaman yaşanan şiddetli kavgaların, özellikle üreme dönemlerinde, kuşların birbirlerine ciddi zararlar vermesine neden olduğunu belirtti. Bu durumun önüne geçebilmek için aralıklı olarak tel örgü çekildiğini, ancak bu yöntemin de ideal olmadığını ifade etti.

Yağız, sosyal medyada yayılan “siyah kuğularla beyaz kuğuların kavgası” iddiasının doğru olmadığını açıkladı. Kuğuların türü ne olursa olsun, üreme dönemlerinde ve yaşam alanlarını korumak için kavga edebileceğini belirtti. Özellikle yalnız kalan kuğuların daha agresif davranışlar sergileyebileceğini söyledi.

kuğulu park

Kuğuların Barışçıl Birlikteliği İçin Çalışmalar

Kuğulu Park’ta görevli hayvan bakıcısı Erkan Yıldırım, parktaki kuğuların dönemsel olarak yaşadığı uyum sorunları ve bu sorunlara yönelik alınan önlemler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım’a göre, kuğuların özellikle yavru verme dönemlerinde birbirlerine karşı daha agresif davranışlar sergilemeleri sıkça gözlemleniyor. Yeni doğan yavruları korumak amacıyla, yetkililer tarafından kuğuların yaşam alanlarına tel örgü çekilerek ayrılma kararı alınıyor.

“Kuğular birbirlerine ciddi anlamda zarar verecek konuma gelirse, 1 gün de olabiliyor 1 hafta da olabiliyor bu dönem.” diyen Yıldırım, kuğuların birbirlerine ciddi zarar verebilecek potansiyellerine dikkat çekti.

Geçen yıl beş yavru dünyaya gelen kuğularda da benzer bir durum yaşandığını belirten Yıldırım, “Yavrular büyüdükçe anne bu sefer onları dışladı. Bunlar dönemsel olarak belli bir seviyeye geldiklerinde anne ‘Sen kendini koruyup farklı bir alana geçebilirsin’ diyor. Bu süreçte de diğer yavrularını yetiştiriyor, suya indiriyor. Buradaki kuğular 8-9 aydır beraber. Kış aylarına yakın yeni bir döllenme dönemi olur.” şeklinde konuştu.

Park yetkilileri, kuğuların barışçıl bir arada yaşamaları için gerekli tüm önlemleri alırken, vatandaşlardan da kuğulara zarar vermemeleri ve doğal yaşam alanlarına müdahale etmemeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

İlgili Haberler