SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Lübnan ekonomisi alarm verdi: Halk bankalara saldırdı

Lübnan ekonomisi alarm verdi: Halk bankalara saldırdı

İsrail-Hamas gerilimi Orta Doğu'yu karıştırmaya devam ediyor. Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilim zor dönemden geçen Lübnan halkını isyan ettirdi. Başkent Beyrut'ta vatandaşlar bankalara saldırdı.

Yayınlanma:
ABONE OL
Lübnan ekonomisi alarm verdi: Halk bankalara saldırdı

İsrail-Hamas gerilimi Orta Doğu’yu karıştırmaya devam ediyor. Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilim zor dönemden geçen Lübnan halkını isyan ettirdi. Başkent Beyrut’ta vatandaşlar bankalara saldırdı.

İsrail ile Hizbullah arasındaki gerilimin tırmanmasıyla birlikte, zaten derin bir ekonomik kriz yaşayan Lübnan, daha da zor günler geçirmeye başladı. Özellikle İsrail’in saldırıları, ülkenin başkenti Beyrut’ta nakit krizini derinleştirerek mali çöküşü hızlandırdı.

2019’dan beri süregelen mali çöküşün etkileriyle halk, bankalardaki paralarına ulaşmakta büyük zorluk çekiyor. Bu durum, vatandaşları çaresizliğe iterek şiddetli protestolara yol açtı. Protestocular, bankaların bulunduğu caddeleri savaş alanına çevirerek camları kırdı, mobilyaları tahrip etti ve bankacıları hedef aldı.

İLGİLİ HABER Venezuela’da Noel tarihi değişti!
İsrail-Hamas gerilimi Orta Doğu'yu karıştırmaya devam ediyor. Hizbullah ile İsrail arasındaki gerilim zor dönemden geçen Lübnan halkını isyan ettirdi. Başkent Beyrut'ta vatandaşlar bankalara saldırdı.

Protestocular, “Paramızı geri verin!”, “Hırsızlar!” gibi sloganlar atarak bankacıları suçladı. Lübnanlılar, yılların birikimini bankalara emanet ettiklerini ancak şimdi bu paraların kendilerine iade edilmediğini belirterek büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını dile getirdi.

Ekonomik Kriz Lübnan’ı Esir Almış Durumda

Lübnan’daki ekonomik kriz, sadece bankalardaki paraların çekilememesiyle sınırlı kalmadı. Yükselen enflasyon, temel ihtiyaç maddelerine erişimin zorlaşması ve işsizlik gibi sorunlar, halkın yaşam koşullarını iyice kötüleştirdi. Bu durum, ülkede sosyal huzursuzluğu artırarak istikrarsızlığı derinleştirdi.

lübnan'da ekonomik kriz

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, halkın bankalardaki paralarına ulaşamaması nedeniyle şiddetli protestolar yaşandı. Protestocular, bankaların şubelerine taş, sopa ve çeşitli cisimlerle saldırıp camları kırdı.

Lübnan’da Karışıklıklar Artıyor

CNN Türk’te yer alan habere göre, olay yerine giden bir Lübnanlı vatandaş, “Bugün banka sahiplerine bir mesaj vermek için buradayız. Paramızı geçersiz kılanları yok edeceğiz. 5 yıllık hırsızlığa yanıtımız bu. Paramızı geri vermelerini bekliyorduk ama hiçbir şey alamıyoruz. Sadece 150 veya 300 dolar alıyoruz. Kaybedecek hiçbir şeyim yok. Ömürlük çalışmamı çaldılar. Kana mal olsa da haklarımı almak istiyorum ve onların ruhlarına, bizi yağmalayan banka sahiplerinin ruhlarına mal olsa bile” ifadelerini kullandı.

Başka bir Lübnanlı kadın ise, “Sıcak olsun, soğuk olsun son nefesimize kadar sokaklarda kalacağız. Paramızı herhangi bir bakana, milletvekiline veya cumhurbaşkanına verdik. Paralarımızı bankalara yatırdık ve isteseler de istemeseler de paramızı bize geri vermelerini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler