SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Maliye altınla kira ödemesi konusuna noktayı koydu

Maliye altınla kira ödemesi konusuna noktayı koydu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesine yönelik açıklamalarda bulunarak, bu uygulamanın mevzuata aykırı olduğunu duyurdu. Bakanlık, konuyla ilgili detaylı bilgi ve uyarıların yer aldığı bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Maliye altınla kira ödemesi konusuna noktayı koydu

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesine yönelik açıklamalarda bulunarak, bu uygulamanın mevzuata aykırı olduğunu duyurdu. Bakanlık, konuyla ilgili detaylı bilgi ve uyarıların yer aldığı bir açıklama yaptı. İşte detaylar…

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ankara’da bir ev sahibinin aylık kira bedelini 7 gram altın olarak belirlemesine yönelik sosyal medyada yayımlanan haberlere ilişkin önemli bir açıklama yaptı. Bakanlık, kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesinin mevzuata aykırı olduğunu belirterek, bu tür uygulamalardan kaçınılması gerektiğini vurguladı.

 

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedelinin altın cinsinden ödenmesine yönelik açıklamalarda bulunarak, bu uygulamanın mevzuata aykırı olduğunu duyurdu. Bakanlık, konuyla ilgili detaylı bilgi ve uyarıların yer aldığı bir açıklama yaptı. İşte detaylar...

Bakanlıktan Yapılan Açıklama

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında yer alan haberlerde kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesinin mevzuata aykırı olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi:

 

“Bilindiği üzere, Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar’ın 4. maddesinde 2018 yılında yapılan değişiklikle, Türkiye’de yerleşik kişilerin, Bakanlıkça belirlenen haller dışında, kendi aralarındaki menkul ve gayrimenkul alım satım, taşıt ve finansal kiralama dâhil her türlü menkul ve gayrimenkul kiralama, leasing ile iş, hizmet ve eser sözleşmelerinde sözleşme bedeli ve bu sözleşmelerden kaynaklanan diğer ödeme yükümlülükleri döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştıramayacağı hüküm altına alınmıştır.”

 

Mevzuat Hükümleri ve Uygulama Esasları

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2008-32/34 sayılı Tebliğ ile döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmelere ilişkin uygulama esaslarının belirlendiği belirtildi. Bakanlık açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

 

“2008-32/34 sayılı Tebliğ, döviz cinsinden ve dövize endeksli sözleşmelere dair uygulama esaslarını düzenlemektedir. Bu Tebliğ kapsamında, uluslararası piyasalarda fiyatı döviz cinsinden belirlenen kıymetli madenler ve emtiaya endekslenen sözleşmeler de dövize endeksli sözleşme olarak değerlendirilmektedir. Dolayısıyla, kira bedelinin altın gibi kıymetli madenler cinsinden ödenmesi mevzuata uygun değildir ve bu tür uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir.”

 

Maliye altınla kira ödemesi konusuna noktayı koydu


Vatandaşlara Yönelik Uyarı

Açıklamada, “Sosyal medyada yer alan haberlerde belirtilen kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi mevzuata aykırıdır. Bu nedenle, vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için, yukarıda zikredilen mevzuat hükümlerine aykırı işlem tesis edilmemesi önem arz etmektedir” denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira bedellerinin mevzuat hükümlerine uygun olarak Türk Lirası ile ödenmesi gerektiğini vurgulayarak, mevzuata aykırı uygulamalardan kaçınılması çağrısında bulundu. Bakanlık, bu konuda yasal düzenlemelere uyulmasının önemini belirtti ve vatandaşları bilgilendirdi.

İlgili Haberler