SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » EKONOMİ » Maliye ‘yüzsüzleri’ bir bir ifşa edecek

Maliye ‘yüzsüzleri’ bir bir ifşa edecek

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu ve cezası 5 milyon lira ve üzerinde olan mükelleflerin isimlerini kamuoyuyla paylaşacağını belirterek, "Listelerde adının olmasını istemeyen mükellefler için eylül ayının sonuna kadar onlara zaman tanıyoruz." diye konuştu.

Yayınlanma:
ABONE OL
Maliye ‘yüzsüzleri’ bir bir ifşa edecek

Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu ve cezası 5 milyon lira ve üzerinde olan mükelleflerin isimlerini kamuoyuyla paylaşacağını belirterek, “Listelerde adının olmasını istemeyen mükellefler için eylül ayının sonuna kadar onlara zaman tanıyoruz.” diye konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamasında kayıt dışılıkla mücadele ile vergi adaleti ve verimliliğinin sağlanmasının ekonomik programlarının en önemli unsurları olduğunu vurguladı.

Hükümet olarak bu yönde çeşitli tedbirler aldıklarını belirten Bakan Şimşek, “Vergi adaletini artırıcı tedbirler almaya devam ediyoruz. Ödenmemiş vergi ve ceza borcu olan mükelleflerin listesinin yayınlanmasını talep ediyoruz. Her vergi dairesinin 5 milyon lira ve üzeri gi borcu ve cezası olanların isimlerini kamuoyuyla paylaşacağız.” şeklinde konuştu. Şimşek, bu kapsamda vergi mükelleflerine ilişkin bilgilerin yer aldığı bir listenin 15 Ekim ile 31 Ekim 2024 tarihlerinin arasında Türkiye’deki tüm vergi dairelerinde, 1-31 Ekim 2024 tarihleri ​​arasında ise vergi yönetimi internet sitesinde yayınlanacağını söyledi.

İLGİLİ HABER Milyonlarca çalışan emekliye GSS prim ödemesi şoku!
Hazine Bakanı Mehmet Şimşek, vergi borcu ve cezası 5 milyon lira ve üzerinde olan mükelleflerin isimlerini kamuoyuyla paylaşacağını belirterek, "Listelerde adının olmasını istemeyen mükellefler için eylül ayının sonuna kadar onlara zaman tanıyoruz." diye konuştu.

“İki ayrı liste yayınlanacak”

Maliye 'yüzsüzleri' bir bir ifşa edecek

Bakan Şimşek, bu konudaki usul ve esasları düzenleyen Vergi Usul Kanunu ortak tebliğinin yayınlanmak üzere olduğuna dikkat çekerek, iki ayrı liste yayınlayacaklarını aktardı.

Borçlular listesinde 31 Aralık 2023’ten itibaren vadesi gelen ancak 30 Eylül 2024’te ödenmeyen vergi ve cezaların bulunacağını belirten Bakan Mehmet Şimşek, açıklamanın diğer listesinde de borçlu olup olmadığına bakmadan haklarında vergi incelemesi ya da takdir komisyonu kararı çerçevesinde vergi ve ceza hesaplaması yapılan mükelleflerden, tarhiyatları ise 1 Haziran 2023 ile 31 Mayıs 2024 tarihlerinin arasında kesinleşmiş olanların ilan edileceğini ifade etti.

Deprem bölgelerinde faaliyet gösteren vergi mükellefleri kapsam dışında olduğunu aktaran Bakan Şimşek, kamuoyunda “vergi yüzsüzü” şeklinde tanımlanan bu listeye girmemek için hâlâ 1 aylık bir süre bulunduğunu vurgulayarak, “Yayınlayacağımız ‘vergi yüzsüzü’ listelerinde adının bulunmasını istemeyen mükelleflere yönelik eylül ayının sonuna kadar süre tanıyoruz.” şeklinde ifadeler kullanarak vergi borcunu ödemeyen mükellefleri uyardı.

Bakan Şimşek, yapılan uzlaşmayla birlikte Kahramanmaraş depreminden etkilenen bölgelerde deprem günü gelir vergisi ve kurumlar vergisi mükellefi olarak kayıtlı olanların ödenmemiş ya da ödenmemiş vergi ve cezalarla ilgili borçlarının kamuoyuna açıklanmayacağını belirtti.

İlgili Haberler