SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » GENEL » Manisa’daki şiddet olayında masadan kalkmayan adam gerçeği açıkladı

Manisa’daki şiddet olayında masadan kalkmayan adam gerçeği açıkladı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile ve dini nikahlı eşini sokak ortasında demir sopayla öldüresiye döven Yılmaz Akman tutuklanırken, çevredekilerin olaya müdahale etmemesi tepkilere yol açtı. Görüntülerde, saldırının gerçekleştiği yerin yakınındaki çay ocağı sandalyesinde oturan ve olaya tepkisiz kaldığı iddia edilen kişinin engelli olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Manisa’daki şiddet olayında masadan kalkmayan adam gerçeği açıkladı

Manisa’nın Akhisar ilçesinde hamile ve dini nikahlı eşini sokak ortasında demir sopayla öldüresiye döven Yılmaz Akman tutuklanırken, çevredekilerin olaya müdahale etmemesi tepkilere yol açtı. Görüntülerde, saldırının gerçekleştiği yerin yakınındaki çay ocağı sandalyesinde oturan ve olaya tepkisiz kaldığı iddia edilen kişinin engelli olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar…

Manisa’nın Akhisar ilçesinde 16 Ağustos’ta hamile eşini döven adama müdahale etmediği için sosyal ağlarda eleştirilen bu vatandaşın yüzde 60 engelli olduğu ve felç olma riskiyle karşı karşıya olduğu ortaya çıktı. Detaylar haberimizde…

İLGİLİ HABER ODTÜ mezuniyet töreninde açılan pankartlar sosyal medyayı salladı
Manisa'nın Akhisar ilçesinde hamile ve dini nikahlı eşini sokak ortasında demir sopayla öldüresiye döven Yılmaz Akman tutuklanırken, çevredekilerin olaya müdahale etmemesi tepkilere yol açtı. Görüntülerde, saldırının gerçekleştiği yerin yakınındaki çay ocağı sandalyesinde oturan ve olaya tepkisiz kaldığı iddia edilen kişinin engelli olduğu ortaya çıktı. İşte detaylar...

banka

MANİSA’DAKİ ŞİDDET OLAYINA TEPKİ VERMEDİĞİ İÇİN SOSYAL MEDYADA LİNÇLENDİ! GERÇEK SONRADAN ORTAYA ÇIKTI: KIZIMA DA VURSA KALKAMAM

Manisa’da bir cani, halka açık alanda dini nikahlı hamile eşini vahşice dövdü. Şiddet olayı tepkilere neden olurken çevredekilerin ilgisizliği de gündeme geldi. O sırada sandalyede oturan Erkan Çiftçi sosyal ağlarda çok eleştirildi. Bu durumdan dolayı üzüntü duyduğunu dile getiren çiftçi, yüzde 60 engelli olduğunu belirterek, “Kızımı dövse bile kalkamam.” Dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da paylaşımında hamile kadına yönelik şiddeti kınadı ve saldırganın tutuklandığını duyurdu. Manisa’nın Akhisar ilçesinde 16 Ağustos’ta hamile eşinin dövülmesine müdahale etmediği için sosyal ağlarda eleştirilen bu vatandaşın yüzde 60 engelli olduğu ve felç riskiyle karşı karşıya olduğu biliniyor. Manisa Valisi’nin olaya ilişkin açıklamasında, istismara uğrayan kadın hakkında koruma kararı çıkarıldığı kaydedildi.

HAMİLE KADINA ACIMASIZCA VURDU

Olay, Manisa’nın Akhisar ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Y.A. dini nikahla yaşamak. S.N.A. ile Sokakta tartışmaya başladılar. Y.A. Kendisinden kaçmaya çalışan S.N.A.’yı çay ocağı önünde yakalayıp, inançlı evli ve hamile olan S.N.A.’ya şiddet uygulamaya başladı. Y.A. S.N.A.’yı vurdu elinde sopayla defalarca. Daha sonra halkın kendisini linç etmek istemesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen ve sabıka kaydı bulunan Y.A. Tutuklandı ve cezaevine gönderildi.

SABIKASI KABARIK ÇIKTI

Manisa Valisi’nin konuya ilişkin yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Akhisar ilçesinde 16 Ağustos 2024 Cuma günü saat 16.55’te çeşitli suçlardan 18 sabıkası bulunan zanlı Y.A. tutuklandı. isimli kişiyle birlikte yaşayan S.N.A. Adı geçen vatandaşımıza yönelik saldırıya saat 16.58’de mekanize şahin ekibimiz tarafından müdahale edildi. Bu arada çevre sakinlerinin şüpheliyi infaz etmeye yönelik girişimleri de sevk edilen takviye ekibi sayesinde engellendi. Tutuklu şüpheli Y.A. İlgili kişi, sevk edildiği adli makamlarca 17 Ağustos 2024 Cumartesi günü tutuklandı. S.N.A. olayda yaralandı. Adı geçen vatandaşımız sevk edildiği hastanede tedavisinin tamamlanmasının ardından taburcu edildi. Ayrıca S.N.A. “Vatandaşımız için ‘Koruma Kararı’ alındı.”

SOSYAL MEDYADA LİNÇLENDİ, ENGELLİ OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan cep telefonuyla çekilen videoda olaya müdahale etmediği için eleştirilen ve sosyal medyada küfürlü yorumlara maruz kalan Erkan Çiftçi’nin omurga rahatsızlıkları nedeniyle yüzde 60 engelli olduğu ve ankilozan spondilit hastalığı bulunduğu öğrenildi.

“14 YAŞINDAN BERİ BU RAHATSIZLIĞI ÇEKİYORUM”

Çiftçi, sosyal ağlarda kendisi hakkında yapılan yorumlar karşısında şaşkınlığa uğradığını belirterek, yaşananları anlattı. Çiftçi, “Benim eklem romatizma rahatsızlığım var. Omuriliği de etkiliyor bu. Hareketlerimiz bizim çok kısıtlı.14 yaşımdan beri bu rahatsızlığa sahibim. 34 yıldır bu hastalığa sahibim. Bir aydır buradayız. Buradaki sandalyem de farklı. Dik durmam lazım. Olayın olduğu gün burada oturmuş karşı sokağa bakıyordum. Yola doğru bakarken kadın adam karşıda beraberdiler Orada kadın çığlık atmaya başladı. Bu tarafa doğru gelirken sürekli hareketlerde bulundu. Adam da ona doğru koşmaya başlayınca ‘Abi kurtarın’ dedi. Benim önüme doğru koştu. Bir baktım kadın yerde adam onu sürekli yumrukluyor.

“KIZIMA VURSA YİNE KALKAMAM”

Biz kalkamıyoruz. Nasıl bir durumla karşı karşıya olduğumuzu millet bilmiyor. Buna dayalı hiçbir inceleme yok. Bana çok fazla hakaret yaptılar. Neden kalkmadığını merak etmelisin. Hepimizin anneleri var. 21 yaşında bir kızım var, ona dahi vursa ben kalkamam. Benim felç kalma riskim var” dedi.

“ARKADAŞIM ENGELLİ OLDUĞU İÇİN BİR ŞEY YAPAMADI”

Tüccarlardan Emel Toplan ise olaydan büyük üzüntü duyduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Kadın ve kocası, kollarında çocukla birlikte sokağın karşısındaydı. Neyse, karısı kocasına küfretmeye başladı. Küfür ederek o yöne doğru koşmaya başladı. Bu sokağa girdi. Karısı onu kovaladı ve yere düşürdü. Onu düşürdü ve yumruklamaya ve tekmelemeye başladı. Biz de bu konudan üzüntü duyuyoruz. Arkadaşım çok fazla hakaret duydu. Arkadaşım engelli olduğu için hiçbir şey yapamıyor. Bu durum bizi çok üzüyor. Diğer tarafla konuşmak her zaman kolaydır” dedi.

BAKAN TUNÇ DUYURDU: TUTUKLANDI

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda şunları söyledi: “Manisa’nın Akhisar ilçesinde hamile kadına sokak ortasında uygulanan fiziki şiddet eylemini kınıyor ve kınıyorum. “Şiddetin hemen ardından Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı ve şüpheli Yılmaz A., görevli Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.”

Bakan Tunç, mesajında kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Kadına yönelik şiddet, sebebi ne olursa olsun asla kabul edilemez. Kadına yönelik şiddet açık ve inkar edilemez bir insan hakkı ihlalidir. Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans ilkesiyle hareket ediyor ve şiddete kararlılıkla karşı çıkıyoruz. Çünkü kadına yönelik şiddet insanlığa ihanettir” dedi.

İlgili Haberler