SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » HABER » Mayıs Ayında Yapılacak 3 Büyük Tatbikatın Startı Verildi

Mayıs Ayında Yapılacak 3 Büyük Tatbikatın Startı Verildi

Yayınlanma:
ABONE OL
Mayıs Ayında Yapılacak 3 Büyük Tatbikatın Startı Verildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, mayıs ayında üç büyük tatbikat gerçekleştirecek. Uluslararası Anadolu Ankası Tatbikatı 6-17 Mayıs (3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığında), Denizkurdu-II Tatbikatı 7-18 Mayıs ve EFES-2024 Tatbikatı ise iki aşamada yapılacak: Bilgisayar Destekli Komuta Yeri (25 Nisan-8 Mayıs) ve Fiili Atışlı Arazi (9-30 Mayıs).

Uluslararası Anadolu Ankası-2024 Tatbikatı Başladı

Uluslararası Anadolu Ankası-2024 Tatbikatı Azerbaycan, Romanya, Polonya, Katar, Suudi Arabistan ve Türkiye’nin katılımıyla Konya’da gerçekleşecek.

Denizkurdu-II Tatbikatı ise Marmaris’te düzenlenecek. Karargah personelinin tehditli ortamda muhakeme yeteneklerinin geliştirilmesi ve diğer Kuvvet Komutanlıkları ile müşterek çalışabilirlik usullerinin test edilmesi hedefleniyor. Bu tatbikata Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı birlikleri de katılacak.

EFES-2024 Tatbikatı ise Türkiye’nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığı tarafından yönetilecek. Batı Anadolu, Orta Ege, İzmir Körfezi ve Doğanbey Atış ve Tatbikat bölgesinde gerçekleşecek. Çok geniş katılımlı olacak tatbikata 49 ülkeden askeri personel ve unsurların katılacak. Savunma sanayi firmaları tarafından desteklenecek tatbikat aynı zamanda bir savunma sanayi sergisine de ev sahipliği yapacak.

İlgili Haberler