SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZ

MOBİL UYGULAMALARIMIZ

Gazete Hudut

Paylaş
veya
aşağıdaki bağlantıyı paylaşın:
Ev » SAĞLIK » Mayısmun çiçeği ve Covid-19 arasındaki kritik fark ortaya çıktı

Mayısmun çiçeği ve Covid-19 arasındaki kritik fark ortaya çıktı

Dünya genelinde maymun çiçeği virüsü etkisini göstermeye devam ediyor. Mayısmun çiçeği ve Covid-19 arasındaki farklar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Yayınlanma:
ABONE OL
Mayısmun çiçeği ve Covid-19 arasındaki kritik fark ortaya çıktı

Dünya genelinde maymun çiçeği virüsü etkisini göstermeye devam ediyor. Mayısmun çiçeği ve Covid-19 arasındaki farklar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar…

Dünya Sağlık Örgütü Salgın ve Pandemi Hazırlığı ve Önleme Direktörü Maria Van Kerkhove, maymun çiçeği virüsü ile Covid-19 virüsünün aynı olmadığını, bu iki virüsünde süreçlerinin farklı olduğunu açıkladı.

virüs

İLGİLİ HABER Canan Karatay’dan 7000 yıllık doğal ilaç önerisi! Birkaç damlasıyla bile tam bir şifa deposu
Dünya genelinde maymun çiçeği virüsü etkisini göstermeye devam ediyor. Mayısmun çiçeği ve Covid-19 arasındaki farklar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Kerkhove ve DSÖ’nün Afrika Bölgesi’nde akut olaylar yönetimi ekip lideri Otim Patrick Ramadan, DSÖ’nün sosyal medya hesabından maymun çiçeği virüsüne dair detayları paylaştı.

Mayısmun çiçeği virüsünün Covid-19 ile aynı olmadığını vurgulayan Kerkhove, şöyle konuştu: “Mayısmun çiçeği virüsü, Covid-19 gibi (hava yoluyla) yayılmıyor. Çünkü aynı durumun Covid-19’da yaşanmadığını görüyoruz.”

Kerkhove, virüsünün yayılmasının bilgi ve doğru uygulamalarla önlenebileceğini söyledi.

Mayısmun çiçeği virüsünün halihazırda gözlemlendiğini belirten Kerkhove, DSÖ’nün, virüsün dağınık bir şekilde ortaya çıktığı ülkeleri desteklemek ve küresel ortak bir çaba oluşturmak amacıyla maymun çiçeği virüsünü uluslararası önemi haiz bir halk sağlığı acil durumu ilan ettiğini hatırlattı.

‘BURUNDİ’DEKİ VAKALARIN %30’U ÇOCUKLAR’

Ramadan, Mayısmun Çiçeği virüsünün herkesi etkileyebileceğini belirterek, şöyle konuştu: “Şu anda Afrika’da 13 ülkede aktif Mayısmun Çiçeği virüsü vakaları var. Çocukları etkileyen vakalar görmekteyiz.”

Salgının yaygın olduğu Kongo Demokratik Cumhuriyeti’ne yakın bir ülke olan Burundi’de vakaların yüzde 30’unun 18 yaş altı kişilerde görüldüğünü belirten Ramadan, bunun endişe verici olduğunu söyledi.

Ramadan, maymun çiçeği aşısının önemli bir “ek halk sağlığı aracı” olduğunu ve gerekli miktarda aşının Afrika’da bulunmadığını söyledi. DSÖ’nün bu aşamada maymun çiçeği hastalığına karşı MVA-BN ve LC16 aşılarının kullanılmasını önerdiğini hatırlatan Ramadan, risk altındaki ve bulaşma riski yüksek olan kişilere yönelik “hedefe yönelik aşılamanın” önemini vurguladı.

İlgili Haberler